Afgelopen weekeinde deden BC Geldrop spelers Flora Wang, Novi Wieland en Iris van Leijsen mee aan het Junior Master-toernooi in Hoorn. Alle drie vielen ze op meerdere onderdelen in de prijzen. Bij elkaar haalden ze zelfs zeven podiumplaatsen!

Flora Wang

Na in het enkelspel van de U11 makkelijk de poule door te zijn gekomen, moest Flora in de halve finale aantreden tegen Megan Molier. In twee duidelijke sets was Flora hier de beste. De finale moest gespeeld worden tegen Florine Wille. Dit werd een ware kraker en met 14-21, 21-10 en 21-19 won Flora de finale! In de damesdubbel U11 werd er in een grote poule gespeeld van vijf koppels. Dit was een super spannende poule, want na alle wedstrijden hadden de drie beste koppels allemaal slechts één keer verloren. Uiteindelijk won Flora samen met haar partner Megan Molier op set gemiddelde de eerste prijs. In de mix speelde Flora in U13 samen met Beau van der Sman. Hier kwam ze helaas niet door de poule.

Novi Wieland

Na haar winst in het enkelspel tijdens de afgelopen Geldrop Open in de categorie 6 had Novi haar goede vorm mee genomen naar Hoorn waar ze in de klasse U15 uitkwam. Nadat ze in de poule fase al gewonnen had van 4e divisie speelster Susan Li moest ze in de halve finale aantreden tegen de als nummer 1 geplaatste, en ook in de 4e divisie uitkomende, Nienke Kwakkenbos. Na een spannende wedstrijd won Novi ook deze wedstrijd knap in drie sets met 21-13, 17-21 en 21-18. In de finale speelde Novi tegen Fenna Laros en na een spannende wedstrijd moest ze zich helaas met 21-18 en 21-18 gewonnen geven. In de damesdubbel, samen met Anouk van Wijk, behaalde Novi zeer overtuigend de finale. In de finale moesten ze zich gewonnen geven tegen Kirsten de Wit en Iris met de set standen 21-13 en 21-6. In de mix speelde Novi met Jules van Wijlick en werd hierin helaas in de poule fase uitgeschakeld.

Iris van Leijsen

In het enkelspel speelde Iris in de U13. Na makkelijk de poule te zijn door gekomen moest ze in de halve finale spelen tegen Leonie Rovers. Na een zeer spannende wedstrijd won Iris uiteindelijk met 21-14, 16-21 en 21-19. In de finale moest Iris het opnemen tegen de als eerste geplaatste, en in de 4e divisie uit komende, Kirsten de Wit. Ook deze wedstrijd werd uiteindelijk in een driesetter beslist. Met 21-14, 16-21 en 21-14 won Iris de dames enkel. In de mix U13 speelde Iris samen met Noah Haase. Zonder setverlies behaalde ze hierin de finale en na een zeer spannende eerste set was het verzet van de tegenstanders gebroken en haalde Iris ook hier de titel binnen met 23-21 en 21-14. In de damesdubbel kwam Iris samen met Kirsten de Wit uit in de U15 klasse. Hierin werd redelijk makkelijk de finale gehaald waarna in twee sets gewonnen werd van Anouk en Novi.