De aangepast badminton trainingsgroep op zaterdagochtend.
De aangepast badminton trainingsgroep op zaterdagochtend.

Aangepast badminton is bij Badmintonclub Geldrop mogelijk. Momenteel draait er iedere zaterdagmorgen van 10:15 tot 11:15 uur een groep met jeugdspelers. Aangepast badminton bestaat uit drie categorieën, namelijk:

  • Staand;
  • Zittend (op de grond);
  • Rollend (in een handbewogen rolstoel).

Per week trainen we een uur waarbij er wordt gewerkt aan de verschillende slagen, het verplaatsen (techniek) en het slim spelen (tactiek). Aan het einde van de training sluiten we af met een wedstrijdje zodat het geleerde toegepast kan worden. Op het moment dat het spelen erg goed gaat, gaan we kijken of het spelen van een toernooi voor aangepast badminton haalbaar is, indien je dit leuk lijkt.

Onderdeel van de jeugdafdeling

Natuurlijk maak je als speler van het aangepaste badminton deel uit van de jeugdafdeling. Dat betekent dat je ook deel kunt nemen aan alle activiteiten die we door het jaar heen organiseren. Denk aan onze toernooien (carnavalstoernooi, clubkampioenschappen), maar ook het beruchte jeugdkamp.

Kom eens kijken

Heb je interesse? Dan ben je welkom om bij een training te komen kijken of mee te doen. Rackets zijn in de sporthal aanwezig. Na een tweetal proeflessen kun je dan beslissen of je lid wordt.

Neem contact op voor de mogelijkheden