David van Dalm behaalt 2 titels tijdens Junior Master van Zijderveld

David op het erepodium.


In het weekend van 5 en 6 maart is het Junior master van Zijderveld gespeeld. Tijdens dit toernooi, wat gespeeld werd op zaterdag in Amstelveen en op zondag in Aalsmeer, heeft David van Dalm een aantal knappe overwinningen behaald in de U13 klasse.

In het enkelspel behaalde hij zijn eerste Junior master enkelspel titel door in de finale Jasper Buijnink, uit Hengelo, te verslaan met de cijfers 23-21 en 21-17. De weg naar de finale was zeker niet gemakkelijk voor David. In de kwartfinale versloeg hij Jonathan Li uit Almelo die net zoals David deel uitmaakt van U15 Nederlandse jeugdselectie, in een zeer spannende wedstrijd waarbij hij in de derde set een achterstand goedmaakte van 15-20 om uiteindelijk deze set met 22-20 te winnen. De setstanden waren 21-18, 16-21 en 22-20. In de halve finale maakte David het nog spannender door in ware thriller tegen Noah Haase uit Almere, wederom een U15 Nederlandse selectiespeler, in een wedstrijd die bijna een uur duurde als winnaar van de baan te stappen waarbij beide spelers enkele matchpoints weggewerkt hadden. Setstanden 23-25, 21-18 en 25-23.

Rune (l.) en David (r.) met hun bekers.

Ook behaalde David met zijn Duitse gemengddubbel partner Anna-Marie Mejikovskiy de titel in het gemengddubbel door in de finale Jonathan Li en Sophie Mayer te verslaan met 21-13 en 21-19. Dit was voor David al zijn derde (van de 4 deelgenomen junior masters) gemengddubbel titel in een junior master toernooi dit seizoen.

In het dubbelspel behaalde David de tweede plaats samen met zijn broer Rune. In de finale verloren ze van het koppel Jonathan Li en Rens Lagrouw met de setstanden 21-17 en 21-15. In de halve finale hadden ze nog revanche genomen op het koppel Jasper Buijnink en Noah Haase waar ze eerder dit seizoen nog van verloren hadden.

Rune behaalde met zijn gemengddubbel partner Demi van Ritter een halve finale waarin ze tegen Jonathan Li en Sophie Mayer hun eindstation vonden. In het enkelspel had Rune in de poule 1 partij nipt verloren (de andere 2 gewonnen) waardoor het enkelspel voor Rune na het spelen van de poule wedstrijden ophield.

BC Geldrop was verder nog vertegenwoordigt door Dennis Wang die ook in de U13 klasse speelde, in het enkelspel in zijn poule won hij 1 partij en verloor er 2 waaronder 1 tegen Rune. In de dubbel en gemengddubbel had hij minder geluk door in de eerste ronde te verliezen. In het gemengddubbel verloor hij van zijn zus Flora die samen met Mats Duwel de ronde erna verloor tegen de latere winnaars David en Anna-Marie. In het damesdubbel speelde Flora samen met Marisa Gijsen; ze verloren de eerste wedstrijd. In het enkelspel, waar ze uitkwam in de U11 kwam ze niet verder dan de poule; Flora verloor na een spannende wedstrijd van Riya Sivakumar met 22-20 11-21 en 24-22.

« »

© 2024 Badmintonclub Geldrop. Thema gebaseerd op Anders Norén.