Titels voor David van Dalm en Iris van Leijsen op NJK

Afgelopen weekend zijn in Tilburg in Topsportcentrum T-kwadraat de Nationale Carlton Jeugdkampioenschappen badminton voor de jeugd (-13, -15, -17, -19) gehouden. Met een groot aantal deelnemers werd met de sterkste Nederlandse bezetting gestreden om de felbegeerde titel van Nederlands kampioen in verschillende leeftijdsklassen en disciplines (ME, DE, MD, DD, XD).

David houdt zijn nieuwe aanwinsten goed vast.

Deelnemers van BC Geldrop en het Regionale trainingscentrum Deurne (RTC Deurne) waren ruimschoots aanwezig. Bij de heren verschenen Max Wieland (-17), Gijs Schreppers (-15), David van Dalm (-13) en Rune van Dalm (-13) ten tonele. Bij de dames streden vanuit het RTC Deurne, Kim Fleuren (-15), Amber Derksen (-15), Novi Wieland (-15) en Iris van Leijsen (-13) om de titel. Deze spelers wisten als team ook al namens het IVO Deurne afgelopen vrijdag tijdens de Olympic Moves een eerste plek binnen te halen in het Olympisch stadion in Amsterdam. Een leuke opsteker voor de spelers maar de echte eer valt natuurlijk te halen op een Nederlands kampioenschap.

Resultaten NJK

Tijdens de finaledag op zondag worden de halve finales en finales gespeeld. Max haalt samen met dubbelpartner Lars Kros een halve finale in mannendubbel -17. Ze worden gestopt op hun weg naar de Nederlandse titel door Wessel van der Aar en Ties van der Lecq (21-13/21-8). Gijs, Novi, Kim, Amber en Rune weten dit jaar allemaal niet door te dringen tot deze finaledag.

Voor David van Dalm en Iris van Leijsen, beide laatste jaar -13 spelers is er mogelijk succes te behalen in alle disciplines. David en Iris weten zich samen te plaatsen voor de finale dag waar ze in de halve finale tegen het koppel Jonathan Li en Chloe Li in 2 sets winnen en zich plaatsen voor de finale. In deze finale spelen Iris en David tegen Rens Lagrouw en Kirsten de Wit. Deze partij wordt verloren met 21-11 en 21-14 waarbij Kirsten duidelijk een sterke schakel is in dit gemengd dubbel. Een zilveren medaille in de eerste finale op een Nederlands kampioenschap voor de in Geldrop spelende David en Iris.

 

Iris en David met hun knap behaalde prijzen.

David weet zich in de voorgaande rondes eenvoudig te plaatsen voor de halve finale in het mannen enkelspel en wordt er een spannende ontmoeting verwacht van David tegen Jonathan Li in deze halve finale. Twee weken geleden verloor David nipt van deze mede Nederlandse jeugdselectie speler in het Junior Master eindtoernooi. Deze keer valt de medaille echter ruimschoot aan de kant van David en volgt er voor hem een strijd om de titel in de finale na een overwinning in twee sets (21-11/21-11).

De finale zal gaan tussen David van Dalm en Noah Haasse. David heeft de laatste twee ontmoetingen van dit seizoen nipt van Noah gewonnen met verlengingen in de derde sets. Mooie rally’s en een uitermate gedreven inzet van beide selectiespelers maken een waardige finale waar David in twee sets (21-16/21-17) aan het langste eind trekt en zich voor het komende jaar Nederlands kampioen mag noemen in de mannenenkel -13.

Iris speelt samen met Kirsten de Wit de damesdubbel en zij weten zich na een overwinning in de halve finale op Demi van Ritter en Famke Wouters te plaatsen voor de finale. Zoals ook op voorhand wordt ingeschat, zetten Iris en Kirsten deze finalepartij volledig naar hun hand en worden ook Iris en Kirsten Nederlands Kampioen in de damesdubbel -13.

BC Geldrop is twee Nederlandse kampioenen rijker!

« »

© 2023 Badmintonclub Geldrop. Thema gebaseerd op Anders Norén.