Shuttle en racketEen racket

Ten eerste heb je natuurlijk een badmintonracket nodig. Als je komt proefspelen, hebben we een racket voor je klaarliggen die je gratis kunt lenen tijdens onze trainingen en speelavonden. Als je besluit om te gaan badmintonnen en lid wordt bij BC Geldrop, dien je zelf een racket te kopen. Trainers, ervaren spelers of een winkelier kunnen adviseren wat betreft de bespanning, de gripdikte, de prijs en het juiste merk. Bij BC Geldrop lopen er genoeg mensen rond die je op weg kunnen helpen.

Een sportoutfit

Om te kunnen badmintonnen heb je eigenlijk alleen een t-shirt, korte broek of rokje en sportschoenen nodig. De sportschoenen dienen licht en veerkrachtig te zijn met goede steun en een goed profiel. De schoenen mogen niet afgeven in verband met de duurzaamheid van de vloer in de sporthal. Je mag je sportschoenen ook niet buiten gebruiken. Je kunt zaalsportschoenen kopen via een (badminton)winkel.

Een shuttle

Ten slotte heb je een shuttle nodig. Er zijn nylon shuttles voor beginners en veren shuttles voor gevorderden. BC Geldrop levert de nylon shuttles voor vrije speelavonden en trainingen, deze worden betaald uit de contributiegelden. Voor veren shuttles dienen de spelers zelf te zorgen (met uitzondering van de trainingen). Deze zijn te koop via Badmintonclub Geldrop (contactpersoon: Joost Wassink).