Kim de Haan en Cera SamuelsIedereen kent de badmintonsport. Meestal als spel op de camping wanneer het niet hard waait. Badminton wordt echter ook fanatiek gespeeld in de Nederlandse sporthallen! Het lijkt totaal niet op de campingsport die iedereen kent. Badminton is juist snel en spannend, en vraagt veel van je lichaam. Alhoewel badminton vaak wordt gezien als individuele sport, worden wedstrijden in teamverband gespeeld en heb je altijd tegenstanders en vaak ook medespelers nodig. Badminton is dus niet alleen goed voor je lichaam, maar kent ook een bruisend sociaal leven!

Fysieke sport

Badminton staat in de top 3 van de fysiek zwaarste lichamelijke sporten. Alleen boksen en squash zijn nog zwaarder! Dat is niet zonder reden. Tijdens een badmintonwedstrijd kan een speler meer dan 6 kilometer afleggen! De wedstrijdintensiteit (daadwerkelijke speeltijd versus duur wedstrijd) is bij badminton 48%, terwijl dit bij tennis maar 9% is.

Badminton is snel, dynamisch en spannend. De shuttle gaat soms met meer dan 300 kilometer per uur door de lucht, sneller dan een tennis- of golfbal! Daardoor is de badmintonner snel en beweeglijk op het badmintonveld.

Weinig blessures

Badminton is een zeer veilige sport. Omdat het geen contactsport betreft (geen fysiek contact met de tegenstander), is het aantal blessures laag. Per 1000 sporturen zijn er 1,4 blessures. Ter vergelijking: voetbal heeft er 5,5 per 1000 sporturen, squash 3,6 per 1000 sporturen en zelfs hardlopen 2,0 per 1000 sporturen. Je kunt dus met een veilig gevoel gaan badmintonnen. Met het aanleren van de juiste techniek is het risico op blessures zelfs nog lager.

Probeer het uit

Je kunt bij Badmintonclub Geldrop een aantal keer geheel gratis en vrijblijvend proefspelen of -trainen. Informeer naar de mogelijkheden via ons contactformulier. Je bent van harte welkom! Er wordt gezorgd voor een badmintonracket en -shuttle.

Neem contact met ons op