Afgelopen zondag was het zover, beide U19-teams van Geldrop mochten tegen elkaar spelen. Ons team, het U19-1 team, bestaat uit Ilse van de Leur, Eva Roggeveen, Yorick Doornbos, Rens Klaren en Sem Roggeveen. Van tevoren was er afgesproken dat er niemand ons mocht coachen en dat we alleen elkaar mochten coachen. Voor sommige ouders werd dit als best wel lastig ervaren. Om 12:30 was het dan zo ver, we konden gaan spelen.

Van tevoren hadden we wel al gedacht dat het spannende wedstrijden zouden worden, maar zo spannend hadden we niet gedacht. Rens en Yorick moesten tijdens de dubbel meteen hard aan de slag. Deze dubbel werd door ons gewonnen in drie sets (19-21, 21-18 en 23-21). De damesdubbel was ook erg spannend, helaas waren Noor en Siel net iets te sterk en hebben Ilse en Eva deze wedstrijd verloren in drie sets (19-21, 21-19 en 18-21). Het stond nu 1-1.

En toen begonnen de singles. Allereerst was Yorick aan de beurt tegen Lukas, in deze wedstrijd trok Lukas net aan het langste eind en won de wedstrijd in alweer drie sets (16-21, 21-16 en 14-21). Daarna mocht Ilse tegen Noor spelen, Noor was net iets te sterk en won de wedstrijd met 15-21 en 16-21. De tweede herenenkel werd gespeeld door Sem en Chiel. Dit was een erg spannende wedstrijd en ze waren erg aan elkaar gewaagd, Chiel won de wedstrijd met 16-21 en 19-21. Eva en Siel mochten de laatste enkel spelen en dit was wederom een leuke en spannende wedstrijd om te spelen, maar ook om te zien. De eerste set werd gewonnen door Siel met 14-21. Daarna had Eva de slag te pakken en wist ze de tweede set te winnen met 21-18, de laatste set werd ook gewonnen door Eva met 21-15. We stonden nu met 4-2 achter.

Als laatste waren de mixen aan de beurt. De eerste mix was Ilse en Rens tegen Noor en Lars.  Dit was een spannende wedstrijd, maar werd knap gewonnen in twee sets door Ilse en Rens met tweemaal 21-16. De tweede mix werd gespeeld door Eva en Sem tegen Lukas en Siel. Ook deze wedstrijd werd gewonnen door ons met 21-18 en 21-16.

En zo eindigde we deze wedstrijden met 4-4. Wat waren het allemaal leuke en spannende wedstrijden en wat waren we aan elkaar gewaagd! Na afloop van de wedstrijd hebben we met zijn alle nog wat gedronken en hebben we de heerlijke appeltaart van Dorian, de moeder van Lukas, gegeten.

 

Ilse, Eva, Rens, Yorick en Sem