Succesvol Brabants Badmintonkampioenschap Geldropse Jeugd

Geldrop/Waalwijk – Afgelopen weekend streed de beste badmintonjeugd van Noord-Brabant in sporthal de Slagen in Waalwijk om het Brabants Kampioenschap. Vanuit Geldrop deden dertien spelers mee en zij behaalden in totaal achttien ereplaatsen! Vanwege deze prestatie mocht de wisselbeker voor de best presterende vereniging mee naar Geldrop.

Eén van de medailles.

Het toernooi wordt op leeftijd gespeeld, al is het wel toegestaan om je hoger in te schrijven. Om een onderscheid te maken tussen de selectiespelers (die bijna iedere dag trainen) en de spelers die wat minder trainen, was er in de hogere categorieën de mogelijkheid om met veren shuttles te spelen.

Categorie onder 11 jaar

Bij de jongste jeugd pakte Meare van Dalm meteen twee prijzen. Ze won heel knap het dubbelspel en werd bij het gemengd dubbel tweede. In het enkelspel haalde ze ook nog de halve finale.

Categorie onder 13 jaar

In deze categorie was Rune van Dalm een klasse apart in het enkelspel. Hij won al zijn partijen in twee sets waarbij geen enkele tegenstander meer dan 10 punten per set wist te scoren. Clubgenoot Lukas Böhmer deed ook goede zaken door tweede te worden in het enkelspel en het gemengd dubbel samen met clubgenote Flora Wang te winnen. Noor Lijkema haalde de halve finale in het meisjesenkel en werd derde in de dubbel. Dennis Wang, de broer van Flora, werd ook derde in de dubbel.

Categorie onder 15 jaar

In deze categorie deed Geldrop de beste zaken. Chiel van den Broek deed het uitstekend met eerste plaatsen in het enkelspel en in de dubbel samen met Lukas Böhmer. In de categorie met veren shuttles behaalde Atreya Viswanathan de eerste plek in het enkelspel. In de finale versloeg hij David van Dalm in een Geldrops onderonsje. Atreya werd tweede in het dubbelspel waar de broers van Dalm de halve finale haalden. Gijs Schreppers, net als de broers van Dalm lid van de Nederlandse jeugdselectie, won het dubbelspel en werd samen met Novi Wieland tweede in het gemengd dubbel. Novi was sowieso op dreef, want ze won het enkel- en dubbelspel samen met Iris van Leijsen. Iris werd ook nog eerste in de gemengd dubbel met David van Dalm.

Categorie onder 17 jaar

Daan van Lankvelt speelde een uitstekend toernooi en won het enkelspel en het dubbelspel. In de finale van het gemengd dubbel verloor hij met zijn partner in drie sets. Iris van Leijsen wist ook nog de halve finale te halen in het enkelspel.

« »

© 2024 Badmintonclub Geldrop. Thema gebaseerd op Anders Norén.