Nieuwe jeugdtrainers van BC Geldrop gediplomeerd

Niels met zijn examengroep.

Trots, ja heel trots mogen we zijn op de nieuwe lichting trainers. In deze tijd waarin het best moeilijk is om voldoende trainers te vinden voor jeugd en senioren, zijn we heel blij met de opleiding die 4 van onze eigen spelers hebben gevolgd. Zaterdag 4 februari was een heel spannende dag voor Marjolein Blok, Quinn Rojot, Stan Verrijt en Niels Voermans.

Vanaf september hebben ze zaterdagen in Beek en Donk theorie- en praktijklessen gevolgd. Stage uren gedraaid, een evenement georganiseerd en portfolio gemaakt. Om in aanmerking voor een diploma Sportleider 2 te komen, moesten ze laten zien dat ze ook daadwerkelijk training kunnen geven.Een praktijkexamen. Daarvoor moest iedere examenkandidaat 8 spelers meenemen. Dus van tevoren ook regelen dat de spelers op tijd in de hal waren.

Stan geeft instructies aan zijn examengroep.

Quinn en Stan moesten de spits afbijten. Als examinator van Quinn was Leon Florentinus aanwezig en voor Stan was dat Alex Timmermans. Beide gerenommeerde trainers. Helemaal vrij van zenuwen waren ze niet, maar zetten beide een goede training neer. Na afloop dan het evaluatiegesprek waar nog wat extra aandachtspunten werden besproken en het verlossende woord: geslaagd!

Vervolgens waren Marjolein en Niels aan de beurt. Marjolein met de U-11 spelers en Niels met U15. De spelers gedroegen zich, zoals afgesproken, voorbeeldig. Wauw, tijdens de warming-up werd al hard gewerkt. Haha, dus zo zou het dus elke training kunnen gaan :) Het eindgesprek van Marjolein met Leon duurde niet zo lang. Joepie, ook geslaagd! Niels kreeg het gesprek niet cadeau. Alex, die na Niels geen verdere examenkandidaat meer had, nam de tijd. Heel uitgebreid werd zijn training geanalyseerd. En Niels maar geduldig wachten op het verlossende woord. Ja, ook hij is geslaagd!

Diploma, fluitje en stopwatch

 

Marjolein ontvangt haar presentje van Magda.

Met diploma, stopwacht en fluitje op zak kon iedereen weer richting huis vertrekken. Spelers en ouders: bedankt voor jullie inzet! Niels, Stan, Marjolein en Quinn: wij hopen nog heel lang plezier met jullie te beleven bij het aanleren en verbeteren van ons favoriete spelletje bij onze spelers van Badmintonclub Geldrop.

Magda Duijf, trotse hoofdtrainer jeugd BC Geldrop

« »

© 2023 Badmintonclub Geldrop. Thema gebaseerd op Anders Norén.