Magda met lintje (foto: Gemeente Geldrop-Mierlo)

Beste leden,

Zoals de meesten van jullie inmiddels gehoord of in de Middenstandsbelangen gelezen hebben, heeft onze eigen Magda Duijf een Koninklijke onderscheiding ontvangen.
Dit jaar voor het eerst op vrijdag 25 april, de dag voor Koningsdag, ontving Magda uit handen van de burgemeester van Geldrop-Mierlo Mevr. M. Donders – de Leest haar benoeming als Lid in de Orde van Oranje Nassau.
Zij ontving deze benoeming voor haar jarenlange inzet voor de badmintonsport  en in het bijzonder natuurlijk voor haar vrijwilligerswerk voor BC Geldrop.

Deze onderscheiding krijgt iemand niet omdat de gemeente vindt dat iemand daarvoor in aanmerking komt, maar alleen op voordracht van anderen die kunnen aantonen dat iemand zich op bijzondere wijze heeft ingezet voor de gemeenschap. Het initiatief hiervoor kwam van Ton Hamer en Jaques van Dingenen, die dit helemaal uitplozen, zodat de voordracht kon plaatsvinden. De genomineerde zelf weet van niets en dat mag ook niet.

Drie weken voor de uitreiking kreeg ik bericht van de secretaris van de Burgemeester, dat Magda op 25 april een lintje uitgereikt zou krijgen en of ik ervoor kon zorgen dat ze op die dag beschikbaar was.
Dat was niet zo moeilijk want ik vroeg haar of ze de 25e overdag tijd had voor een “badminton activiteit” en dat had ze.
Daarnaast was het de bedoeling dat er als verrassing voor haar een afvaardiging van familie, en de badmintonclub aanwezig was op de uitreiking.


De bedoeling is dat de genomineerde tot op de dag van de uitreiking niet weet wat haar/hem boven het hoofd hangt. Dat is denk ik goed gelukt. De Burgemeester heeft dit jaar het GOKJe geopend,  daarbij het belang van vrijwilligers onderstreept en tegelijkertijd Magda naar voren gehaald en gezegd dat er voor haar als “supervrijwilliger” iets aparts georganiseerd zou worden en dat ze daarvoor een uitnodiging zou ontvangen.
Die uitnodiging kwam en daarin stond dat voor speciale vrijwilligers zoals zij, een leuke ochtend op het concours hippique Mierlo georganiseerd was.

Herma van Dalm, Jacques van Dingenen, Han Steenbeek en Ton Hamer

Op de dag van de uitreiking, locatie het Concours Hippique Mierlo, waren om half tien de afvaardigingen van alle 12 genomineerden al aanwezig om de lintjes-ontvangers die om 10.00 uur verwacht werden, te verwelkomen.
Je kunt je het gezicht van Magda voorstellen, toen ze binnen kwam in gezelschap van haar vriend Frank (die overigens in het complot zat), toen ze haar zonen Tom en Tijs, Herma en Tony van Dalm, Ton, Jaques, Han en ondergetekende zag zitten.
Als het toen nog niet duidelijk was voor Magda wat er stond te gebeuren, was het dat na de inleidende speech van  de burgemeester inmiddels wel duidelijk geworden.

Magda krijgt het lintje opgespeld

Een voor een werden de genomineerden naar voren gehaald, hun verdiensten voor de gemeenschap werden op zeer persoonlijke wijze door Rianne Donders – de Leest nog eens verteld en vervolgens spelde zij hen de Oorkonde op.
Het geheel moest om 12.00 uur afgerond zijn, want daarna worden de namen van de lintjesdragers in heel Nederland door media en pers naar buiten gebracht.

Magda was duidelijk onder  de indruk van de eer die haar te beurt viel, en zoals we van haar weten, hoeft ze niet zo nodig op de voorgrond te staan of in het zonnetje te worden gezet.
Iedereen die al wat tijd rondloopt bij BC Geldrop, weet echter dat dit lintje meer dan verdiend is.

Magda, mede namens spelers en bestuur van BC Geldrop, feliciteren wij jou met deze Koninklijke onderscheiding.

Het “Lintje”

Hans de Greef ,
Voorzitter BC Geldrop