gokjeHet is alweer de 10e keer dat het GOKJe heeft plaatsgevonden, en door zijn unieke opzet (het splitsen van selectie en niet selectiespelers) komt iedereen aan zijn trekken. Dat het GOKJe een behoefte vult, blijkt wel uit het aantal inschrijvingen. Op beide dagen – zaterdag 16 maart voor de spelers onder 9, 11 en 13 jaar – en zondag 17 maart onder 15 en 18 jaar, zat het GOKJe hardstikke vol. Ofschoon de meeste spelers uit de regio komen, waren er inschrijvingen van verre, zoals Tholen, Houten en Zuid Limburg. Op de valreep hebben we BC Roermond die met een hele groep ineens inschreef, moeten teleurstellen.

Als organisatie wilden we niet de andere, typische GOKJe opzet veranderen en dat is in 2 van de 3 categoriëen in poules spelen. Helaas hebben we dat op de zondag bij de selectiespelers, niet helemaal kunnen waarmaken.

Dag 1

Saillant detail: schrijver dezes toevallig in beeld ;-)

Op zaterdag 16 maart was de organisatie op tijd in de zaal om alle spelers te begroeten en in te schrijven. Iedere speler kreeg een leuke gadget, koek gesponserd door het Geldropse Peijnenburg en fruit van het biologische groenteschuurtje. De spelers begonnen om 09.00 uur met de eerste wedstrijden en om 19.45 uur was de laatste wedstrijd gespeeld.

BC Geldrop haalde op deze eerste wedstrijddag met veel 1ste en 2e plaatsen voor Joyce v.d. Port, Lukas Böhmer, Chiel v.d. Broek, Charlotte Blok, Gijs Schreppers, Scott en Cera Samuels, Femke Vereijken, Daan v. Lankvelt en Vera Donders de meeste prijzen weg en nam alvast een voorschot op de wisselbeker. De hele dag was er een gezellige sfeer en wat natuurlijk ook hielp, was dat de organisatie vanaf het eerste begin al begon voor te lopen. Die extra tijd was ook nodig, want op het einde van de dag waren er een paar spelers die in verschillende finales zaten, waarop natuurlijk gewacht moest worden.
Om 20.15h waren de bekers uitgereikt en kon de organisatie zich wer opwarmen voor de 2e speeldag

Dag 2

BC Geldrop speler Peter Stoop, met zowel zijn 1e prijs in de HES18 als de Wisselbeker voor de best presterende club

Op zondag 17 maart was het programma nog voller dan op de zaterdag. Dat kwam ook door de verwachting dat er wel veel 3 setters zouden zijn. Hoe ouder de spelers, hoe meer ze aan elkaar gewaagd zijn. Reden voor de organisatie om nog een half uurtje vroeger te beginnen. Om 08.30uur stonde de eerste spelers op de baan en ook op zondag ging het voorspoedig, maar door de vele lange wedstrijden lukte het nauwelijks om voor de lopen op het schema. Dat het desondanks niet uitliep, was een belangrijk deel te danken aan de uitstekende wedstrijd planning van Arthur van Roozendaal.

Ook op zondag was het geel van Geldrop dominant aanwezig maar niet zo erg dan op zaterdag. Ook nu toch weer verschillende 1ste en 2e plaatsen voor de Geldrop spelers Linde James, Vivianne Timmers, Peter Stoop, Amber v. Eersel, Annelies Blok en Iris Verrijt, waarmee de wisselbeker voor het 4e achtereenvolgende jaar in Geldrop kon blijven. 20.15h gingen de laatste finalisten de baan op en om 21.00h was met de uitreiking van de laatste beker het 10e GOKJe weer voorbij.

Op naar het 11e GOKJe in 2014.

Verlag: Hans de Greef, voorzitter jeugdcommissie en “toernooidirecteur”