Jeugdafdeling sluit seizoen af met een Bokkenrijderskamp

Traditiegetrouw sluit de jeugdafdeling het seizoen goed af met een lang weekend jeugdkamp. Dit jaar vond al weer de vijfentwintigste (!) editie plaats. De laatste editie georganiseerd door Marloes van Gastel, die na 24 jaar aanwezigheid bij het jeugdkamp het stokje overdraagt.

Ondanks de kleine oogjes deden de kinderen nog volop mee aan de spellen.
Ondanks de kleine oogjes deden de kinderen nog volop mee aan de spellen.

Hoewel het jeugdkamp ieder jaar van locatie wisselt, was het Brabantse Someren-Heide toch een vertrouwde plaats voor het jeugdkamp. Al enkele keren eerder werd gebruik gemaakt van deze locatie. Nadat alle kinderen hun spullen hadden ingeladen bij de sporthal, vertrokken de kinderen naar de kamplocatie. Daar aangekomen zochten de kinderen gelijk hun slaapplekken op. Het kamp begon met een ramp, toen de woeste Bokkenrijders werden vervloekt door een mysterieuze vrouw die in het niets weer verdween! Aan de kinderen de taak om de vloek weer op te heffen, zodat de bokkenrijders niet voor eeuwig blijven roven en stelen.

Veel verschillende spellen

De kinderen hebben het hele kamp met allerlei spellen hun moed, doorzettingsvermogen, samenwerkingsvermogen en dapperheid kunnen testen. Alhoewel de kinderen na de eerste nacht al waren gevloerd (iets met een nachtelijke tocht door een pikdonker bos), hebben ze zich geen moment verveeld. Nadat ook de laatste kinderen rond 03:00 uur door onze leiding vakkundig tot slapen waren gedwongen, begon de eerste korte nacht.

P1040055
Ochtendgymnastiek onder leiding van Quinn en Kevin.

Op zaterdag werden de kinderen door Kevin en Quinn goed wakker geschud tijdens de ochtendgymnastiek. Deze dag stonden onder andere een zeskamp, een vossenjacht en een barbecue op het programma. Na de barbecue werden de kinderen echte smokkelaars in het grote smokkelspel, gevolgd door een groot kampvuur met marshmallows die onder leiding van Annelies werden bereid. Nadat de verjaardag van Kim om middernacht uitbundig was gevierd, strompelden de eerste kinderen volledig gesloopt naar hun bed. Een stuk langere nacht leverde minder slaperige gezichten op. De kinderen werden wakker gemaakt tijdens een heuse yogasessie van Annelies en Vivianne.

Aan het kamp kwam een einde toen de kinderen met behulp van allerlei voorwerpen (waaronder waterballonnen) op het veld van een niet al te blije lokale boer de vloek van de Bokkenrijders wisten op te heffen.

Bedankt, vrijwilligers!

P1040178
De leiding roostert marshmallows voor de kinderen bij het kampvuur.

Via deze weg willen we alle 13 vrijwilligers bedanken die dit jeugdkamp mogelijk hebben gemaakt. Velen van hen zijn al jaren actief voor deze traditie. In het bijzonder Marloes, die al 24 jaar mee gaat op jeugdkamp en na dit jaar het stokje als hoofdorganisator overdraagt aan anderen. Bedankt voor je jarenlange inzet, Marloes!

De foto’s volgen zodra ze zijn uitgezocht en gecensureerd :)

« »

© 2022 Badmintonclub Geldrop. Thema gebaseerd op Anders Norén.