Lotte_Robin_GayleZaterdag 12 oktober was het zover. 16 jeugdleden van BC Geldrop, badminton vereniging Mierlo ’67 en BC Con Brio vertrokken naar Almere waar zij een badminton clinic kregen van Lotte Jonathans en 2 spelers; Gayle Mahulette en Robin Tabeling (sinds kort bekend van Klokhuis), beiden spelers van het Nederlands team. Evenement van handeling: de Yonex Dutch Open 2013.

Om 11:30 uur werd er begonnen met de warming up met daarna enkele agility-oefeningen (behendigheidsoefeningen). Lotte legde de oefeningen uit en met zijn drieën gaven ze aanwijzingen aan de kinderen tijdens de uitvoering van de oefeningen. Als laatste oefening gaven de drie top badmintonners heel erg snel (al een prestatie op zich) de shuttles aan en de kinderen moesten proberen alle shuttles terug te slaan. Een erg leuke oefening.

Na een uur was de training ten einde en kwam iedereen moe maar voldaan van de baan. Natuurlijk moest er nog even een foto worden gemaakt met de talentvolle badmintonners. Na afloop kregen de kinderen een (veel) te groot T-shirt!

Nadat we de lunch naar binnen hadden gewerkt, konden we naar het Topsport Centre van Almere waar natuurlijk de “echte” topspelers aan het werk waren. Natuurlijk opvallend veel Aziaten met hun elastieken benen en capriolen op de baan. Het was geweldig om te zien! Ook hebben we het afscheid van Dicky Palyama meegemaakt, jarenlang hèt gezicht en boegbeeld van badmintonnend Nederland! Samen met de (ook gestopte) Deen Peter Gade, maakten zij er een echte badmintonshow van. Na afloop kon iedereen nog een handtekening scoren.

Ondanks dat het erg warm was in de sporthal, een super leuke dag voor alle badmintonliefhebbers. Volgend jaar weer !?!

Verslag Dorian Bosboom en Marjolijn Schreppers (ook de foto’s).