Na maanden van voorbereiding ging afgelopen weekend dan eindelijk de 46e editie van de Geldropse Open Kampioenschappen van start. Met een recordopkomst van 160 deelnemers en ongeveer 400 te spelen wedstrijden was het een vol weekend. De opzet om iedereen in poules te laten spelen gaf de deelnemers de zekerheid van een aantal wedstrijden, maar het kostte de organisatie wel wat hoofdbrekens om alles ingepland te krijgen.

Voorbereidend werk

Op vrijdagavond werden alle spullen klaargezet, de microfoon getest, de schema’s opgehangen en ook de versieringen voor de verjaardag van Amanda werden alvast opgehangen. Dit alles omdat zaterdag om 9:00 uur de eerste wedstrijden al van start zouden gaan.

De commissie, bestaande uit voorzitter Aukje, Onno, Kars en ondergetekende kreeg het hele weekend hulp van een aantal clubgenoten. Richard Staal bemande de inschrijftafel, Kim deed hetzelfde en assisteerde ons verder bij alle toernooizaken, Jacques en Mark van de Veerdonk maakten foto’s en Mark van de Heuvel had via zijn Kartonwinkel veel laten maken, waaronder wegwijzerbordjes en een mooie ideeënboom.

zitzak
Zo ziet een zitzak er dus van binnen uit

Ontploffende zitzak legt wedstrijden stil

Het toernooi werd geopend door een korte speech van Aukje en vervolgens werd meteen begonnen met de wedstrijden. Op veel banen barstte de strijd meteen los en dit verplaatste zich later ook richting de toernooitafel. Met een daverende knal ontplofte daar een van de comfortabele zitkussens. Mensen die benieuwd waren wat er nou precies in zo’n kussen zit, werden op hun wenken bediend want de inhoud lag op baan 6 en 7. Ondanks dat er wat wedstrijden onderbroken moesten worden, kon iedereen er de humor wel van inzien en na een korte opruimsessie ging iedereen weer verder.

Avonddienst

De zaterdag was een lange dag, want pas om 22:15 uur gingen de laatste spelers de baan op en na bijna 14 uur non-stop badminton kwam er een einde aan dag 1. Op zondag werd er iets later begonnen en als eerste werden de resterende poulewedstrijden gespeeld. Gaandeweg de dag werd duidelijk wie er door zouden gaan richting de afvalschema’s die ’s middags op het programma stonden. Het doorgaan van veel dezelfde spelers zorgde nog wel voor wat zweetdruppeltjes bij de organisatie, maar uiteindelijk zijn alle wedstrijden keurig volgens schema afgewerkt.

Foto’s van Mark van de Veerdonk Foto’s van Jacques Staal

Finales knap op tijd

De finales werden rond 17:00 uur gespeeld waarna de prijsuitreiking volgde met de winnaars. Voor het eerst waren in elke categorie geldprijzen te verdienen en als de reacties positief zijn, trekken we deze lijn door richting volgend jaar. Nadat iedereen vertrokken was, werd de zaal weer leeggeruimd en kon de commissie rond 19:30 uur de hal verlaten voor het afsluitend etentje.

De winnaars op een rij
De winnaars op een rij

Gedurende het toernooi was er ook een masseur aanwezig en voor veel spelers bleek dit geen overbodige luxe gezien de rij die zich voor de deur vormde. Kees van café Schonmoeder had een speciaal menu samengesteld met een aantal heerlijke warme maaltijden en deze waren na het weekend bijna allemaal op. Er werd gretig gebruik van gemaakt.

Resumé

Terugkijkend was het voor ons een zeer geslaagd toernooi met leuke deelnemers en spannende wedstrijden. We wachten uiteraard de evaluatie en de reacties af, maar als het aan ons ligt maken we er volgend jaar weer zo’n mooi toernooi van!

Mooie actie van Kars van der Laan
Mooie actie van Kars van der Laan

Tot slot willen we iedereen die heeft meegedaan, is komen kijken of die op een andere manier heeft bijgedragen heel hartelijk bedanken. We zien jullie graag terug in 2017 voor de 47e editie van het GOK!

Namens de toernooicommissie,

Dennis Nijhoff

Geldropse prijswinnaars

De winnaars van onze eigen club op een rijtje:

DE1: 1e  Cera Samuels; DD1: 2e Ella Peters en Dionne van Vlerken.

HE4: 2e Max Wieland; HD4: 1e Max Wieland en Lars Kros; DD4: 2e Femke Hamers en Amanda Loosschilder; GD4: 2e Antal Niemarkt en Monique van Vlerken.

HE8: 1e Erwin Verdurmen; GD8: 2e Gijs Schreppers en Iris van Leijssen

Alle nummers 1 t/m 4