Cera Samuels en Max Wieland waren onlangs in Rusland om daar mee te doen aan het EJK U15. Een geweldige kans voor onze spelers! Lees hoe Cera deze trip heeft ervaren.

De afgelopen dagen in Kazan (Rusland) waren geweldig! Ik wil jullie daar even wat over vertellen.

Professioneel

Na een best lange vliegreis van zo’n  9 uur, kwamen we aan in Kazan. Het was daar min 6 graden maar toch niet koud en omdat er geen wind was, voelde het goed. Het hotel was geweldig. Ik lag met Meike en Amy op een kamer. De sporthal was echt heel mooi, groot en luxe. Alles was heel officieel. We werden naar de baan gebracht door mensen en er zat een scheidsrechter op een hoge stoel en lijnrechters  achter de baan en digitale schermen langs de baan voor de puntentelling. Echt goed allemaal!

Bijna kwartfinale mixed

Vrijdag had ik met Wessel goed gespeeld zodat we door waren naar  zaterdag. We hebben zaterdag nog 1 mix gewonnen maar in de kwartfinale tegen Rusland verloren we. Toch ben ik heel tevreden over onze prestatie.

Damesdubbel zwaar

Met Meike was ik 3/4 geplaatst in de dubbel, wat we allebei best wel spannend vonden. Dat kan een voordeel zijn, omdat je dan de partijen van vrijdag overslaat. Maar een nadeel is dat je er op zo’n zwaar toernooi ook niet echt in komt. De eerste set wonnen we nog met 22-20, de tweede verloren we met 15 en de derde met 6. Dit was tegen twee Hongaarse meiden. Jammer we waren ‘t even helemaal kwijt.

Wereldtoppers

We zijn veel wereldbekende toppers tegen gekomen, zoals Viktor Axelsen en Carolina Marin. Met haar stond ik zelfs in de lift in ons hotel, maar ik durfde geen foto te vragen. Dat moest ze al de hele dag doen, vond ik ook wel een beetje zielig voor haar.

Begeleiders, bedankt!

Het eten was minder. Ik heb ‘t wel geprobeerd, maar het viel niet mee. Verder hebben we een sneeuwbalgevecht gehad, ge-rodeld, geshopt en vooral veel lol gemaakt. De sfeer was heel goed, daar ben ik onze begeleiders Ger en Thomas ook dankbaar voor.

Ik heb heel veel mooie partijen gezien en weet zeker dat ik hier veel geleerd heb. Ik vond hett een geweldig mooie ervaring en heb echt genoten. Op naar de volgende toernooien!!!!!!!

Foto’s (en meer) kan je bekijken op mijn eigen website: www.cerasamuels.nl