Cera Samuels en Max Wieland waren onlangs in Rusland om daar mee te doen aan het EJK U15. Een geweldige kans voor onze spelers! Lees hoe Max deze trip heeft ervaren.

Woensdag 17 februari stapten we in het vliegtuig naar Kazan. Vanaf Amsterdam naar Parijs, door naar Moskou en uiteindelijk waren we in Kazan. We zijn: Finn, Wessel, Meike, Amy, Cera, Thomas, Ger en ik (Max). s’Nachts om 03.00 uur kwamen we in ons hotel aan, het Grand Kazan. Meteen maar gaan slapen want om 09.00 uur werden we aan het ontbijt verwacht en daarna hadden we een training. Het hotel was top, mooie kamers, super luxe. Helaas was het eten iets minder.

Mixed dubbel

Vrijdag was het dan zover; het EJK ging beginnen! Ik mocht meedoen met de mix (samen met Amy) en de single. De zaal was erg mooi, het was allemaal erg professioneel. Om 09.30 uur (Russische tijd) begon de eerste wedstrijd voor Amy en mij. We moesten spelen tegen Oretis en Ionna Pissi uit Cyprus. De eerste set wisten we met 21-14  te winnen. Helaas waren de Cyprioten in de tweede set te sterk 18-21. Dan maar de derde set winnen. Helaas maakten we zelf teveel fouten. We stonden achter met 11-20 en we konden nog tot 17-20 terug komen. Maar de winst ging naar de tegenstander. Echt balen want we waren zeker niet kansloos.

Enkelspel

Mijn eerst single was tegen Andrey Antoska uit Slowakije. De eerste set ging erg stroef, ik verloor met 12 punten. Gelukkig kwam ik in de tweede set beter in mijn spel en won ik de set met 21-18. Ook de derde set was voor mij. Op naar de volgende ronde!!

Om 18.00 uur mocht ik voor mijn tweede single de baan op, dit keer was Lukasz Cimosz uit Polen de tegenstander. De eerste set ging goed, 21-18 winst, maar daarna kon ik de wedstrijd niet meer naar mijn hand zetten.

Helaas mijn eerste EJK zat erop.

Genoten

Ik heb echt genoten van mijn tijd in Kazan. Mee mogen doen aan het toernooi was natuurlijk al top en ik heb er ook ontzettend veel van geleerd. Daarnaast hebben we met z’n allen veel plezier gehad, de sfeer was goed en de begeleiding (Ger en Thomas bedankt!) was top.

Vanuit de organisatie heeft Valerie Yemelyanova ins meegenomen op sight seeing Kazan, dat was ook erg leuk (red: foto’s op de site van Cera). Zoals ik zal zei was dit een super ervaring en nu op naar de volgende mooie uitdaging!