Team J5 bestaat uit Estelle Merkx, Femke Boereboom, Nienke Rook, Daniel Mulkens en Pim Nijhoff. Als de nummer één van hun U13 competitiepoule mochten ze meedoen om het Noord-Brabants kampioenschap tegen de winnaars van de andere U13-poules. De winnaar daarvan mag Noord-Brabant vertegenwoordigen op de Nederlandse Kampioenschappen in Zutphen.

Op 17 juni zou er tegen BC Veldhoven en BC Veghel gespeeld worden in sporthal de Slagen in Waalwijk. Omdat Veldhoven niet op kwam dagen, was de wedstrijd tegen Veghel meteen de finale.

Na acht partijen was de stand 4-4 en omdat ook het aantal gewonnen games gelijk was, moest een zogenaamde “golden game” de beslissing brengen. Het lot bepaalde dat het gemengd dubbel van Pim en Nienke het moest opnemen tegen het sterkste koppel van Veghel. Groot was dan ook de vreugde dat deze spannende golden game met 21-18 door Geldrop werd gewonnen. Het ticket voor het NK was binnen!

Twee weken later ging een flinke Brabantse delegatie richting de Hanzehal. In deze grote hal met 22 banen werd op alle niveaus om het Nederlands Kampioenschap gestreden; van 1e divisie senioren tot aan de jongste jeugdklasse.

Marjolein en Luca waren als jeugdtrainer aanwezig om ons team bij te staan. De U13 was ingedeeld in één poule met vijf teams. Elke wedstrijd zou gaan over vijf partijen; gemengd dubbel (GD), vrouwen- en mannenenkel (VE/ME) en vrouwen- en mannendubbel (VD/MD).

De eerste tegenstander was Martinus uit Amstelveen. Met spelers die al in hogere klassen uitkomen en zelfs finales halen op de individuele NK jeugd was dit op voorhand meteen de zwaarste tegenstander. Dat bleek ook wel, want de eerste vier wedstrijden (GD, VE, ME en VD) gingen naar Martinus. Geldrop werd niet weggespeeld, maar kwam er toch niet helemaal aan te pas. Gelukkig werd de MD in drie sets gewonnen ondanks de vurige aanmoedigingen die Martinus kreeg. Dat werd Daniel soms even te veel, maar zo’n NK is een prima leerschool. Achteraf bleek deze dubbel de enige partij die Martinus op het NK zou verliezen, dus erg goed gedaan door Geldrop!

De tweede tegenstander was Drop Shot uit Den Haag. Geldrop nam snel een beslissende 3-0 voorsprong via de GD van Pim en Nienke en de twee enkelspelen van Daniel en Estelle. Femke en Nienke moesten nipt hun dubbelpartij inleveren waarna Daniel en Pim de dubbel relatief eenvoudig in twee sets wonnen waardoor we uiteindelijk met 4-1 wonnen. De eerste overwinning was binnen!

Tegen de derde tegenstander, BC Wik 80 uit Enschede, was het wat lastiger. Geldrop begon met een overwinning in de GD van Daniel en Estelle en ook Pim won zijn enkelspel. Femke had het niet echt getroffen met haar tegenstander die ook heel erg vertragend speelde. Dit type spel lag haar niet zo en ook de VD met Nienke ging helaas net verloren. Een tussenstand van 2-2 na vier wedstrijden en dus moest de MD de beslissing brengen. Daniel en Pim wonnen gedecideerd met 21-6 en 21-12 en de tweede overwinning was binnen. Door dit resultaat steeg Geldrop naar de tweede plaats in de poule.

Op zondag 2 juli speelden eerst de vier andere clubs ’s morgens hun eerste wedstrijden waarna Geldrop ’s middags hun laatste wedstrijd mocht spelen. De tegenstander was BC Victoria uit Tegelen (Limburg) en bij een overwinning zou Geldrop de tweede plaats behalen. Als coach was Martine ingevlogen. Een goed begin is het halve werk en na de overwinning in de GD van Pim en Femke stond het 1-0. Nienke voegde daar een zwaarbevochten overwinning aan toe. Tot het eind bleef het superspannend in haar VE die ze won met 21-17 en 21-19. De eer voor het derde en beslissende punt was voor Daniel. De eerste set werd vrij eenvoudig met 21-13 gewonnen, maar toen ging zijn tegenstander uit een ander vaatje tappen en werd het een verlenging in de tweede set. Met een beetje geluk ging deze met 23-21 naar Geldrop. De VD van Estelle en Nienke ging daarna in drie sets naar Limburg en Daniel en Pim hielden hun 100% score in de dubbel intact. Met een eindstand van 4-1 werd de derde overwinning geboekt en een tweede plek in de eindrangschikking. Een hele mooie prestatie!

Het waren twee intensieve en leuke dagen waar de spelers veel van geleerd hebben. Veel dank aan alle meelevende ouders en aan de drie jeugdtrainers die naar Zutphen waren afgereisd om de spelers bij te staan.

De link naar alle wedstrijden: //www.toernooi.nl/sport/draw.aspx?id=58EE90A3-D848-4432-81FF-8FB9BFB6E0E5&draw=25

Bekijk hier de foto’s