Traditiegetrouw worden de Geldropse Open Kampioenschappen badminton voor de jeugd (kortweg GOKje) verspreid over twee dagen gespeeld. Op de eerste dag komen de jongste spelers in de leeftijd van 9 t/m 13 jaar in aktie. De tweede dag is gereserveerd voor de wat oudere spelers, in de leeftijd van 15 tot 18 jaar.

Quinty en Stan tijdens de finale GD
Quinty en Stan tijdens de finale GD

Veel wedstrijden

De opkomst van deze 13e editie van het GOKje was wat minder dan voorgaande jaren. Dit had wel als positief gevolg dat alle onderdelen in poules gespeeld werden. Dit betekende dus dat de 90 spelers gedurende de dag veel wedstrijden konden spelen.

De jonge badmintonners kwamen uit veel verschillende plaatsen in Nederland en de delegaties van BC Mariken uit Nijmegen en van de CHEMPS badmintonselectie uit Culemborg waren op zaterdag prominent aanwezig. Goed gecoacht en met een aantal prima spelers namen ze veel prijzen mee terug naar huis. Op zondag waren het juist de spelers van BC Geldrop zelf die de boventoon voerden. Er werden maar liefst 14 podiumplaatsen veroverd.

De spelers worden ingedeeld op leeftijd, maar de selectiespelers van oa. de Noord-Brabantse jeugdselectie speelden in aparte poules. Dit is gedaan om de niveauverschillen zoveel mogelijk te beperken. Dat was zeker te merken aan de wedstrijden, want er werden veel leuke partijen gespeeld en de meesten zaten qua uitslag dicht bij elkaar.

Foto’s zaterdag Foto’s zondag

Live streaming video via Facebookpagina

Nieuw dit jaar was de mogelijkheid om een aantal wedstrijden live via Facebook te kunnen volgen. Op deze manier kon iedereen met een internetverbinding toch een deel van de wedstrijden volgen. Wie weet dat in de toekomst dit experiment uitgebreid wordt. Wat tevens opviel, was de positieve manier waarop er gecoacht werd. Vanuit BC Geldrop waren een flink aantal spelers aangewezen als coach voor de veelal jongere spelers. Op deze manier werden de jonge spelers goed begeleid bij het spelen van hun partijen.

>> Bekijk de live gestreamde opname van de wedstrijd tussen Daan en Thibo >>

Voor BC Geldrop sprongen een aantal spelers er uit met hun prestaties. Op zaterdag was de jonge Meare van Dalm zeer succesvol met twee prijzen. In het meisjesenkelspel won ze van clubgenote Lieke Karel en in het dubbelspel werd ze tweede. Op zondag haalde Chiel van den Broek twee prijzen op. Quinty van Besouw, Stan Verrijt en Niels Voermans waren zelfs nog succesvoller met elk drie prijzen. Stan won daarnaast nog het jongensenkelspel voor selectiespelers.

Kortom …

Terugblikkend was het was een goed georganiseerd toernooi met een prima sfeer, leuke wedstrijden en goede winnaars. Hopelijk is de editie van volgend jaar iets drukker, maar heeft ze wel dezelfde sfeer en gezelligheid.

Nrs. 1 t/m 4 zaterdag Nrs. 1 t/m 4 zondag

Alle Geldropse prijswinnaars op een rijtje:

De winnaars van zaterdag
De winnaars van zaterdag

(Zaterdag) Onder 9 jaar: Meisjesenkel: 1e Meare van Dalm, 2e Lieke Karel. Dubbel: 1e Levi Neijts, 2e Meare van Dalm. Onder 13 jaar: Jongensenkel: 1e Pim Gimbel. Jongensdubbel: 2e Lukas Böhmer en Sem Roggeveen. Meisjesdubbel: 2e Noor Lijkema.

De winnaars van zondag
De winnaars van zondag

(Zondag) Onder 15 jaar: Jongensenkel: 1e Chiel van den Broek, 2e Pim Gimbel. Meisjesenkel: 1e Quinty van Besouw, 2e Charlotte Blok. Gemengd dubbel: 1e Chiel van den Broek en Charlotte Blok, 2e Pim Gimbel en Femke Jansen. Jongensenkel (selectie): 1e Stan Verrijt.

Onder 18 jaar: Jongensenkel: 1e Niels Voermans. Meisjesenkel: 1e Joline Franssen. Jongensdubbel: 1e Stan Verrijt en Niels Voermans, 2e Yorick Doornbos en Chris Gommers. Meisjesdubbel: 1e Quinty van Besouw en Joline Franssen. Gemengd dubbel: 1e  Stan Verrijt en Quinty van Besouw, 2e Niels Voermans en Joline Franssen.

Verslag Dennis Nijhoff, fotografie van Margot Klaren, Suzanne Rademakers en Frank Fuchs