Het is al weer een maand geleden, maar indrukwekkend was het zeker: de clubkampioenschappen van de jeugdafdeling, editie 2016. Op zaterdag 27 februari streden de jeugdleden om zich te kunnen kronen tot clubkampioen. Om 09:15 uur werden de eerste wedstrijden op de baan gezet.

Omdat we in een periode met griep zaten, moest het programma een aantal keren aangepast worden. Iedere speler had een behoorlijk aantal partijen voor de boeg. In de ochtend was het verschil binnen de poules bij sommige partijen duidelijk omdat 2 niveaus door elkaar gehusseld waren. In de middag was dat anders. Om ieder punt werd had gevochten. Schitterende rally’s en in de hoogste klasse mooi en volwassen spel waren geen uitzondering.

In de hoogste categorieën wisten Niels Voermans en Quinty van Besouw de eerste plaats te behalen. Op het tweede niveau viel de eer te beurt aan Bas Zondag en Iris Geelen. In de derde categorie waren de prijzen voor Jimmy Koppens en Fleur Geelen. Ook onder de beginnende badmintonners was de strijd groot: uiteindelijk wist Yoran Bonnard daar de eerste prijs te winnen. Hoewel deze spelers er met de prijzen vandoor gingen, was er ook bewondering voor de strijdlust en inzet van alle andere deelnemers.

Afterparty

Na de prijsuitreiking was het tijd voor de traditionele afsluiting met natuurlijk frietjes en het kijken van een film in de kantine van Sporthal de Kievit. Met dank aan Kees Brouwhuis van Café Biljart Schonmoeder voor de fijne samenwerking. De volledige lijst met winnaars is hier te vinden. De foto’s zijn hier te vinden.