Flora Wang op dreef bij Deens feestje in Almere

In het weekend van 25 en 26 maart 2017 werd in Almere het Junior Master toernooi gehouden. Met de komst van Denen, Duitsers, Belgen en de nationale selectie van Luxemburg kende het toernooi een sterk internationaal deelnemersveld. Vanuit BC Geldrop deden Flora Wang en Novi Wieland mee en zeker Flora deed het verrassend goed.

Het niveau bij de Deense spelers ligt sowieso een stuk hoger dan bij ons en het was geen verrassing dat zij in de categorieën t/m 15 jaar met 28 van de 30 beschikbare ereplaatsen terugkeerden naar het land van de LEGO blokjes. De twee overgebleven “kruimels” werden gretig opgepakt door Flora en Megan Mollier in de meisjesdubbel onder 11 en Robin Mesman en Ivory Johan in de jongensdubbel onder 15.

Flora en Megan met hun nieuwe aanwinsten.

In de meisjesenkel onder 11 was Flora als eerste geplaatst en ze won haar poule relatief eenvoudig met tweemaal twee sets. In de halve finale mocht ze aantreden tegen een Deense speelster. De eerste set won ze eenvoudig met 21-13 en in de tweede was ze dichtbij de overwinning. De set ging echter met 22-20 naar de Deense die vervolgens de spannende derde met 21-19 naar zich toe trok.

In de meisjesdubbel won ze samen met Megan Mollier (van The Flying Shuttle Barendrecht) twee wedstrijden in de poulefase waardoor ze door mochten naar de halve eindstrijd. Daar wonnen ze in een Nederlands onderonsje van twee landgenotes. In de finale dolven ze het onderspit tegen twee Deense meisjes met 13-21 en 16-21.

Novi kwam samen met Anouk van Wijk, spelend bij Irene uit Bilthoven, makkelijk door de poulefase in de meisjesdubbel onder 15. Daarna mochten ze als poulewinnaar aantreden tegen een Deens koppel wat uiteindelijk de meisjesdubbel zou winnen. Het niveauverschil was iets te groot, maar het bereiken van de kwartfinale was al een prima prestatie. In het enkelspel was er een afmelding van een Franse speelster in de poule van Novi en daardoor was de wedstrijd tegen het Deense meisje meteen beslissend. Helaas ging deze wedstrijd met 21-14 en 21-15 naar de Deense.

« »

© 2023 Badmintonclub Geldrop. Thema gebaseerd op Anders Norén.