Datum: 13 augustus 2020.

Badminton seizoen 2020-2021 gaat weer beginnen

Beste leden,

Opstart seizoen: Zoals in de vorige nieuwsbrief aangegeven, begint het nieuwe badmintonseizoen van BC Geldrop weer op maandag 17 augustus in sporthal de Kievit. Om 19.00 uur beginnen de competitiespelers met hun eerste zaaltraining als voorbereiding op de competitie. Om 20.30 uur is het de beurt aan de senioren recreanten. Woensdag 19 augustus 20.30 uur is er alleen senioren training. Donderdag 20 augustus 19.00 uur komt de jeugd voor het eerst in actie. De complete kalender is te vinden op onze website onder; Activiteiten/Kalender

Geboortes:

Tijdens de vakantie periode ontvingen we 2 geboorte kaartjes van leden van onze vereniging. Op 27 juli is Denise bevallen van dochter ‘Lauren’ Wij wensen Miriam, Denise en Tristan heel veel geluk en natuurlijk veel energie. Op 29 juli is Maarit bevallen van eerstgeborene zoon Jorn. Ook voor Maarit en Michiel heel veel geluk met jullie zoon. Als bestuur van BC Geldrop zijn wij blij dat deze leden aan de toekomst van onze vereniging werken .

Nieuwe trainers:

Onze huidige trainers Rick Steuten en Brian Jeuken hebben aangegeven, dit seizoen geen training meer te kunnen geven. Beiden blijven wel lid van BC Geldrop. Wij danken hen voor de tijd en energie die zij hebben gestoken in het op een hoger niveau brengen van onze spelers. Gelukkig is het onze TC gelukt om 2 volwaardige vervangers voor Rick en Brian te vinden. Fabian Pang welke als vader aan de basis van 7 voudig nationaal kampioen Eric Pang stond en Jeroen van Dalm, welke zelf 2 voudig kampioen met zijn eredivisie team is geweest en op dit moment ook de Brabantse jeugdselectie traint. Wij wensen beiden een succesvol trainerschap bij BC Geldrop

Corona perikelen:

Zoals we allemaal weten blijft zonder vaccin het Corona virus een serieuze dreiging, met name voor de ouderen. Als bestuur worstelen we enigszins met de vraag, hoe we het risico voor de leden tot een minimum kunnen beperken. Bij de training zal dat allemaal nog wel meevallen. Ook tijdens het spel ben je eigenlijk alleen op korte momenten dicht bij je medespeler. Dat risico is ons inziens overzichtelijk. Tijdens het recreatief spelen echter, komt een grotere groep spelers bij het baanbord bij elkaar. Ons verzoek aan iedereen. Praat op dat moment niet en raak elkaar niet aan, wanneer je je kaartje op het baanbord hangt, Blijf niet met zijn allen bij het baanbord staan.

Je zult wanneer je in de hal komt, op een paar plaatsen A4 tjes zien hangen met informatie waar je je aan dient te houden. Wat wij duidelijk willen maken is dat wanneer er maar één persoon met Corona in de sporthal wordt gevonden, we vanwege quarantaine maatregelen mogelijk de club 2 weken moeten sluiten. Dit kan dan ook weer gevolgen voor de competitie hebben.

Wij doen een speciale oproep aan m.n. de leeftijdsgroep van 17 plus tot midden 30. Zij zullen in geval ze besmet worden met het Corona virus in de meeste gevallen daar weinig of geen hinder van ondervinden en misschien met heel lichte klachten toch genegen zijn naar de sporthal te komen. Juist dan is het beter je eerst te laten testen voordat je naar de sporthal komt. Respecteer in ieder geval de 1,5mtr afstand tot elkaar.

De basis regels waar iedereen zich aan dient te houden zijn dus: – –

  • Reeds bij milde klachten of wanneer je in contact/nabijheid bent geweest van iemand met Corona, ga direct naar huis, je had niet mogen komen en laat je eerst testen.
  • Bij binnenkomst in de sporthal, voordat je de zaal in gaat, was eerst je handen. Niezen doe je in je elleboog.
  • Houdt buiten de baan en ook in het café en de kleedlokalen, de 1,5 mtr afstand in acht, ook al heb je met die persoon eerst nog aan dezelfde kant van het veld gestaan. Uitzondering is/zijn natuurlijk degenen waarmee je hetzelfde huishouden deelt.

Onthoud met wie je op een speelavond contact hebt gehad. Het gaat te ver om presentielijsten bij te houden.

Kom alleen naar de sporthal wanneer je er werkelijk moet zijn, dus om te sporten, bestuur c.q. commissie zaken. Toeschouwers zijn helaas niet gewenst.

Mocht je in de dag(en) na bezoek aan de sporthal ziek worden, laat je testen. Bij een positieve test neem je contact op met het bestuur; secretaris@bcgeldrop.nl , voorzitter@bcgeldrop.nl of wkreike@gmail.com zodat in overleg kan worden besproken, met wie je op de respectievelijke speelavond contact hebt gehad. We vertrouwen er op dat iedereen zijn gezond verstand gebruikt en dat eventueel aanwezige bestuursleden niet als politie agent hoeven op te treden.

We weten dat we het met deze maatregelen minder gezellig maken dan we gewend zijn, echter door je aan deze regels te houden, maken we de kans op besmetting zo klein mogelijk, en kunnen we allemaal blijven badmintonnen.

Namens het hele bestuur, de TC, RC en JC wensen wij iedereen een sportief en gezellig badminton seizoen.

Hans de Greef

Voorzitter