Datum: 18 juli 2020.

Badmintonnen op het Augustinianum,
Adres: Dirk Boutslaan 25, 5613LH Eindhoven.

Beste leden,


Dankzij het initiatief van een van onze leden hebben we vanaf komende donderdag 23 juli de mogelijkheid om weer te gaan badmintonnen. De directie van de nieuwe Scholengemeenschap, het Augustinianum heeft tegen een heel redelijke vergoeding de zaal beschikbaar gesteld voor BC Geldrop. Het Augustinianum, heeft een dubbele gymzaal waarin 6 badminton velden zijn opgenomen.

Er zijn voor de leden geen kosten verbonden aan deze zaalhuur. De zaal is alleen gehuurd ten behoeve van de senioren recreanten, competitie spelers en oudere jeugd.


BC Geldrop heeft de zaal in principe voor 4 weken gehuurd, aanvangende dus donderdag, 23 juli en onder voorbehoud, 30 juli, 6 en 13 augustus. Mocht de opkomst tegenvallen, er is tenslotte ook nog senioren buitentraining, dan kunnen we de zaal voor de weken erna nog annuleren. We kunnen spelen van 19:00 – 22:00 uur. Douches en toiletten zijn aanwezig, er is echter geen horeca. Dus zelf water of bidon meenemen. Han Steenbeek zal er vóór 19:00 uur zijn en heeft nylon shuttles bij zich. Hij neemt ze na afloop ook weer in. Na het spelen heb je nog een half uur om te douchen, maar je kunt natuurlijk ook thuis gaan douchen. Omdat we voorlopig nog niet van het Corona virus af zijn wil ik iedereen verzoeken de regels van het RIVM op te volgen.

Voor ons betekent dat: Wanneer je niet fit bent, hoest, keelpijn, verhoging, etc hebt kom niet maar blijf thuis.

Aangekomen bij het Augustinianum ga je eerst in de kleedruimte je handen wassen.

Met 2 of 4 personen op een baan is natuurlijk geen probleem.

Buiten de baan heb je alleen fysiek contact met je huisgenoten en anderen waar je een ‘binnen 1,5m’ relatie hebt.

Voor alle anderen geldt houdt de 1,5 m afstand tot elkaar in acht. Han Steenbeek heeft deze zaal geregeld en zal zorgen voor een stuk papier waarop je je naam zet. Mocht je in deze periode ziek worden, dan neem je contact op met het bestuur; secretaris@bcgeldrop.nl of voorzitter@bcgeldrop.nl zodat in overleg kan worden besproken, met wie je op de respectievelijke speelavond contact hebt gehad. We vertrouwen er op dat iedereen zijn verstand gebruikt en dat eventueel aanwezige bestuursleden niet als politie agent hoeven op te treden. Er is geen baanbord en we kunnen niet goed inschatten hoeveel mensen er in deze vakantietijd zullen komen. Stem met elkaar af wanneer je een keer een ronde moet wachten, en zorg dat er niemand buiten de boot valt.


Zoals ik al eerder aangaf, is er geen horeca echter bij mooi weer zou het leuk zijn om de 3e set na 22.00 uur te spelen in de vlak bij het Augustinianum gelegen; Zomertuin stads oase (//stadsoasedezomertuin.nl) Hugo van der Goeslaan. (Voormalige Campina terrein) Die is open tot 24.00 uur.
De week van maandag 17 augustus kunnen we weer in de Kievit spelen. We beginnen die maandag 17 augustus alleen met senioren training om 19.00 uur en recreatief spelen zoals gebruikelijk vanaf 20.30 uur. De jeugd begint op donderdag 19.00 uur. Het nieuwste zaalrooster komt binnenkort op de site te staan. Normaal zou de zaal de Kievit pas het weekend van 22 augustus open gaan, maar vanwege de vervroegde sluiting kunnen we een weekje eerder de zaal in. Tijdens de schoolvakantie komt er een nieuwe vloer in de zaal.

Bestuurszaken:

Vanwege privé omstandigheden heeft Jan-Willem Wolters afgelopen december alweer, zijn lidmaatschap en taken als voorzitter van de recreatiecommissie moeten opgeven. Een van de leden van de RC, Joost Jansen heeft sindsdien de functie van Jan-Willem waargenomen. Tijdens de laatste bestuursvergadering heeft Joost te kennen gegeven dat hij wel definitief voorzitter van de RC wil worden. Voor ons als bestuur natuurlijk een heel prettige mededeling. Joost zal tot de ALV als interim voorzitter fungeren en zonder tegenkandidaten, dan als voorzitter RC worden geïnstalleerd.


Jeugdweekend:
In het weekend van 3, 4 en 5 juli heeft weer het jaarlijkse BC Geldrop jeugdweekend plaatsgevonden. Het was heel fijn, dat dit wel heeft kunnen doorgaan. Met jeugd tot en met 18 jaar en ook jonge leiding, was het risico op Corona minimaal. Uit berichten van de deelnemers hebben we gehoord, dat het een groot succes was. Met 40 jeugdleden was het dit jaar een goed bezet weekend. Ik hoorde van de leiding dat de huidige jeugd veel braver was dan de generatie (huidige leiding!!) daarvoor. Tot verbazing van de leiding die nog niet zo lang zelf jeugdlid waren, gingen alle kinderen netjes op tijd slapen en werd er niet genachtbraakt. Dat was in het verleden wel anders heb ik begrepen. De spelletjes waren leuk. Iedereen hielp elkaar en voor zo ver ik weet is er geen onvertogen woord gevallen. (Hoe is dat mogelijk!!) Een enkeling had soms wel wat last van buikpijn, maar dat bleek van de spanning te zijn. Hieronder een foto van ongeveer de hele club. Binnenkort zullen er wel meerdere foto’s op de BC Geldrop site verschijnen.


Namens bestuur BC Geldrop,
Met vriendelijke groet,
Hans de Greef