Met twee punten voorsprong op de nummer 2 in de poule reisden wij te voet(!!) af naar baan 1 + 2, achter in de Kievit voor een wedstrijd tegen BV Reeshof.
Vóór de competitie hadden we als team besproken dat we geen vaste opstelling hadden en nog wel eens zou kunnen veranderen van opstelling, zodat iedereen wel eens een single, mix en dubbel zou kunnen spelen als iemand dat wilde. Maar iedereen was eigenlijk al snel tevreden over wie welke wedstrijden met wie speelt. Dus is de opstelling eigenlijk altijd het zelfde, ware het niet dat we al vanaf wedstrijd 3 altijd een invalster nodig hebben. Door een blessure is Charlotte al een hele tijd uit de roulatie.
Voor de wedstrijd van vandaag hadden we zelfs twee invalsters nodig, Elise was namelijk voor school in India. Cynthia is al een wedstrijd of 6 onze vaste invalster maar nu moest er dus nog een dame worden gevonden. Omdat veel invalsters vaak zelf al moeten spelen is het vaak een gepuzzel om iemand te vinden en hebben we dus het hele seizoen al vijf verschillende invalsters gehad, en vandaag was het zelfs tijd voor nummer zes; Dorian, hartstikke bedankt daarvoor!

Zoals gewoonlijk werd begonnen met de dubbels. Cynthia en Dorian speelden voor het eerst met elkaar en het zou dus de vraag zijn of ze niet even flink aan elkaar moesten wennen. Dit was niet bepaald het geval. Het was juist voor de tegenstander duidelijk even wennen aan de zaal, een overtuigende 21-11 voor Cynthia en Dorian in de eerste set was het resultaat. In de tweede set was Reeshof warm en gewend aan baan 1 en dat resulteerde in een iets spannendere set. Maar Cynthia en Dorian lieten zich niet kennen en wisten ook de tweede set te pakken, ditmaal 21-19.
Waar het damesduo Cynthia en Dorian speelden alsof ze dagelijks samen spelen, speelden het vaste koppel bij de heren Marijn en Bram, alsof zij juist degene waren die nog nooit met elkaar gespeeld hadden. Het begin van elke set ging nog goed maar toen gebeurde er iets en werd het nog even penibel. Uiteindelijk werd er met twee maal 21-19 gewonnen. Winst is winst, niet meer al te lang bij stilstaan, we waren misschien al met het hoofd bij de volgende wedstrijd.

Dan door naar de singles. Daan begon met de HE1. En goed voorbeeld doet volgen. Daan won overtuigend met 2-0, en Cynthia, Bram en Dorian deden dat vervolgens ook. Opmerkelijk eigenlijk, niet omdat er geen vertrouwen is in het badmintonnende vermogen van de singlespelers, maar meer omdat het een ongeschreven regel in ons team bestaat dat als Marijn telt, het sowieso een 3-setter wordt. Leermomentje dus voor Cynthia.

Als laatst konden de gemengd dubbels beginnen. Marijn met vaste mixpartner Cynthia de GD1, Daan met Dorian de GD2. Het waren zeker geen spectaculaire wedstrijden, maar gewoon degelijke overwinningen zonder in de problemen gekomen te zijn. Weer 2 punten in de pocket.

Een 8-0 overwinning met alleen maar 2-setters, dat zijn nog eens goede zaken voor het kampioenschap. Dorian en Cynthia, bedankt voor het invallen!

En nu, nu maar liefst twee weken wachten op de laatste wedstrijd van het seizoen, twee weken met stiekem toch wel wat spanning in de buik wat betreft de race voor plek 1. Onze laatste wedstrijd(uit) is nog tegen de nummer 3 van de ranglijst, BC Smash. Elise zal er hiervoor weer zijn. Met een 6-2 overwinning op Smash zijn we volgens eigen berekeningen gegarandeerd kampioen, mede door het betere doelsaldo en onderlinge resultaat tegen onze directe concurrent Veghel. Hopelijk komt het daar niet op aan en verliest Veghel hier en daar ook nog een puntje, ze zullen namelijk nog een behoorlijke kluif hebben aan hun laatste wedstrijd tegen ‘t Veertje. ‘t Veertje is niet meer gevaarlijk in de race om het kampioenschap maar ze hebben wel sterke heren. Mocht het die heren lukken wat punten af te snoepen van Veghel, dan hebben wij zelf iets meer speling en is de kans dat we met een 5-3 overwinning kampioen worden ook redelijk aanwezig is. En laat dat nou net het resultaat zijn geweest in de thuis wedstrijd tegen Smash!

Zal het dan toch. Zou dan toch gaan lukken om kampioen te worden. We hebben het in eigen hand.
Op de baan naast ons gaf team 8 in ieder geval het goede voorbeeld door kampioen te worden. Team 8, GEFELICITEERD!

STAND
Team punten gespeeld

1 BC Geldrop 10 82 13
2 BC Veghel 72 12
3 BC Smash 70 12
4 ‘t Veertje 50 12