Zondag 27 januari was een dag van vele laatste keren. Het was de allerlaatste thuiswedstrijd, de allerlaatste keer dat team 5 dit seizoen een verslag moest schrijven, de allerlaatste keer chocoladekoekjes, de allerlaatste keer na-de-wedstrijd-thee-of-cassis bestellen bij Kees en de allerlaatste keer ervoor zorgen dat Alouette zich nog steeds geen kampioen mag noemen.
Het was ook een dag van eerste keren. Zo werd na 11 wedstrijden vandaag voor het eerst zonder overleg de opstelling, die elke week hetzelfde is, opgeschreven. Ook werd de wedstrijd voor het eerst begonnen op een baan in intieme setting (lees: gedimd licht). Voor het eerst wisten de dames het voor elkaar te krijgen geen driesetters te spelen en, niet geheel onbelangrijk, voor het eerst werd er met 8-0 gewonnen!

De voorbereiding was optimaal. Als goed teamcaptain had Jim geregeld dat Marjolein een wedstrijdformulier zou printen en Maarit ‘iets met chocola’ zou bakken voor na afloop. Na de minicrisis op maandag te hebben opgelost (Joost was er niet dus nu hadden we geen shuttles, gelukkig was Joost er donderag wel) waren we klaar voor de wedstrijd tegen ‘t Veertje! De uitwedstrijd was met 7-1 gewonnen, dus dat beloofde wat. Om 10.04u werd er aangevangen met de dubbels. Waar Jim en Koen een spannende driesetters speelden waren Marjolein en Maarit vooral voornemens om dat vandaag niet te doen. Het hoefde niet mooi, maar er moest gewoon gewonnen worden. Bij beide dubbels lukte dat, 2-0.
d
Hierna werd er gestart met de 1e enkels. Koen had een zware dobber aan zijn ervaren tegenstander. Er moest een derde set aan te pas komen, maar na gelijk op te zijn gegaan tot 13-13 zette Koen de eindsprint in en won. Marjolein had minder moeite met haar tegenstandster, een oude bekende uit de jeugdcompetitie. De eerste set was duidelijk voor Marjolein. De tweede set ging de tegenstandster een stuk beter spelen, maar gelukkig reageerde Marjolein daarop door ook terug te slaan. Winst. 4-0

Tijd voor de tweede enkels. Maarit speelde een single in de categorie ‘laten we vandaag eens helemaal niks backhand pakken’. Dat werkte. Het was niet mooi, maar er werd wel gewonnen. Tijd voor Jim z’n single. In de eerste set was Jim heer en meester. Hij overklaste zijn tegenstander volledig en wist de set met 21-3 naar zich toe te trekken! Maar de tegenstander leek niet onder de indruk en ging de tweede set beter spelen. Hij gaf zelf aan dat dat kwam door z’n 25 jaar badmintonervaring. Gelukkig heeft Jim die ook en wist de 2e set netjes naar zich toe te trekken. 6-0.

Tijd voor de mixen! Waar zowel Koen en Maarit als Jim en Marjolein vorige keer net aan in 3 sets hun partijen wisten te winnen, was het vandaag zaak om vooral ons eigen spelletje te blijven spelen. En dat lukte. Beide mixen werden eenvoudig gewonnen en de eerste 8-0 overwinning van het seizoen was een feit! We waren zowaar (voor het eerst dit seizoen) voor half 1 klaar.

Trots en voldaan ging wij douchen en naar de kantine. Marjolein zorgde nog even voor flinke verwarring door teveel op Annelies te lijken, maar toen dat uit de wereld was konden we genieten van thee en chocola. Sommige dingen veranderen gelukkig nooit 😊

De uitslagen:
HD    Koen & Jim – 21-17 20-22 21-19
DD    Maarit & Marjolein – 21-15 21-15
HE1   Koen – 17-21 21-17 21-13
DE1   Marjolein – 21-7 21-15
HE2   Jim – 21-3 21-16
DE2   Maarit – 21-9 21-9
GD1   Koen & Maarit – 21-12 21-13
GD2   Jim & Marjolein – 21-11 21-16