Van Schroothoopje naar NK Competitieteams

Het weekend van 22 en 23 juni was zeker een topweekend voor één van de Geldrop teams. Wij (Geldrop 10) bestaande uit Daan, Bram, Marijn, Cynthia en Elise (en Charlotte maar die is jammer genoeg uitgevallen door haar knie). mochten al op tijd het bed uit voor een weekend NK competitieteams in Zutphen. Dat was dus al vroeg richting Arnhem…

De bijnaam van ons team is het ‘Schroothoopje.’ Dit omdat de andere twee zevende divisieteams waren overgezet van jeugd naar senioren en wij een beetje de overblijfseltjes waren die bij elkaar waren gepleurd. Het team lag qua leeftijd wel een beetje uit elkaar en dat was soms ook wel te merken aan meningsverschillen, maar dat kwam allemaal wel goed. Het zou nog wel een flink seizoen worden zo hadden we hier en daar gehoord. Eigenlijk was de hele competitie een strijd tegen BC Veghel, want kop aan kop ging het zeker. Het geluk zat nou ook bepaald niet mee omdat Charlotte uitviel door haar knie. Elke competitie moesten we weer een andere invaller zoeken. Gelukkig was daar Cynthia die ons mee heeft geholpen de laatste wedstrijden, bedankt daarvoor! Als we het over punten en sets hebben waren we gelijk geëindigd met Veghel, maar op individuele score was ons team net ietsjes sterker waardoor we kampioen werden. En eerlijk, kampioen worden met het Schroothoopje is al vet!

In de kwalificatierondes voor het NK hadden we ons ook sterk gehouden. Na twee wedstrijden stonden we bovenaan en dat betekende dat het NK competitieteams zeker was!

Dag 1:

En dan eindelijk het NK competitieteams! Recht voor de toetsweek van Elise die er eigenlijk niet eens zo heel goed voorstond, maar zo koppig als wat toch mee wou gaan. We vertrokken die zaterdag rond twaalf uur omdat onze eerste wedstrijd rond twee uur begon. De eerste wedstrijd was tegen BC-Shuttlewoude. De damesenkel was ruim gewonnen met 21-7 en 21-6. De gemend dubbel was verloren in twee sets, maar mooie rally’s waren het zeker! De herendubbel, herenenkel en damesdubbel gingen er wat extremer aan toe met drie driesetters. Hierbij zijn de herenenkel en herendubbel onze kant op gevallen en hebben we helaas de damesdubbel aan de tegenpartij moeten geven.

Standen waren als volgt:
GD: Cynthia en Daan > 17-21, 13-21
VE: Elise > 21-7, 21-6
ME: Bram > 21-18, 11-21, 21-14
VD: Cynthia en Elise > 21-16, 19-21, 10-21
MD: Marijn en Bram > 16-21, 21-19, 21-15
Eindstand: 3-2

Voor onze tweede wedstrijd moesten we tot zeven uur wachten, in de tussentijd had Bram ons Zweeds leren pesten, zonder succes want het ging verschrikkelijk slecht (ligt aan ons Bram niet aan jou haha). De tweede wedstrijd was tegen BV Onder Ons. We hadden onder elkaar ook de keuze gemaakt om de opstelling een beetje te veranderen, dit met succes. De enige verloren wedstrijd was de dames enkel. De gemend dubbel en herenenkel waren beide gewonnen in twee sets, dit gaf ons al een 2-1 voorsprong. De damesdubbel en herendubbel waren weer twee spannende driesetters. Zowel de heren als de dames hadden een conditioneel zware pot, maar toch waren beide partijen onze kant op gevallen. Een betere afsluiting kon niet, dag één ging dus al helemaal top, maar zou dag twee dat ook gaan?

De standen waren als volgt:
GD: Daan en Elise > 21-18, 21-15
VE: Cynthia > 15-21, 20-22
ME: Marijn > 21-19, 21-13
VD: Cynthia en Elise > 21-23, 21-14, 21-15
MD: Bram en Daan > 18-21, 22-20, 21-19
Eindstand: 4-1

Dag 2:

Op dag twee begon de eerste wedstrijd al om tien uur en om dan om 7:30 opgehaald te worden is redelijk vermoeiend. Ook te vermelden dat sommige de auto rit niet mee hebben gekregen want die lagen lekker te pitten achterin. De derde en laatste wedstrijd tegen BC de Zwaluwen moest gewonnen worden met 3-2, dat zou betekenen dat we Nederlands Kampioen waren. We hadden besloten om weer dezelfde opstelling als de dag ervoor te doen op de hoop dat het net zo soepel ging. Er was wel een soort spanning in de groep, wel een positieve spanning want zo vrolijk en optimistisch waren we nog nooit echt geweest op een wedstrijd dag. De gemend dubbel van Daan en Elise begon en de eerste set was al meteen een drama, maar toch werd het drama een driesetter, genoeg om ons sowieso al een puntje te scoren.
De damesenkel van Cynthia ging lekker soepel, zonder een set af te staan zette Cynthia ons op een 2-0 voorsprong. In de herenenkel had Marijn ook een nette partij gespeeld en die gewonnen. En met die wedstrijd waren we eindelijk al kampioen, maar natuurlijk moesten we er nog twee spelen. De damesdubbel was in twee sets ook in onze zak gevallen. Bram en Daan hadden het wat moeilijker, de heren van het andere team waren net wat sterker en hebben deze ook gewonnen.

De standen waren als volgt:
GD: Daan en Elise > 19-21, 24-22, 21-14
VE: Cynthia > 21-12, 21-9
ME: Marijn > 21-11, 21-13
VD: Cynthia en Elise > 21-15, 22-20
MD: Bram en Daan > 20-22, 17-21
Eindstand: 4-1

Met de eindscore op 11 punten konden we onszelf rond twaalf uur toch echt Nederlands Kampioen van de zevende divisie noemen. Er was zeker een goeie stemming in het team en we hebben eigenlijk meteen de medailles opgehaald zodat we nog eventjes konden genieten van het weekend. We hebben als team echt flink wat tegenslagen gehad en zeker wel zes verschillende invallers. Het was zeker een prachtseizoen met iedereen. En om jezelf na zo’n lange tijd toch Nederlands Kampioen te kunnen noemen is zeker een van de coolste dingen die je kan bereiken met een team! Bedankt iedereen die had ingevallen en zeker ook bedankt aan alle top medespelers, dit was natuurlijk anders nooit gelukt!

« »

© 2020 Badmintonclub Geldrop. Thema gebaseerd op Anders Norén.