Eerste rolstoeltoernooi was een succes

Terwijl velen druk bezig waren met het ouder-kind toernooi, was er ook een toernooi voor aangepast badminton dat hetzelfde weekend plaatsvond. Dit was het BC Bever Para-Badminton Toernooi in Rijen.

Na eerder dit jaar succesvol te hebben deelgenomen aan onze Clubkampioenschappen, ging ik (Franklin, red) met volle moed het toernooi aan. Omdat dit mijn eerste rolstoeltoernooi was, schreef ik me in voor de Rollers Heren Enkel B, en gezien we maar met 3 man waren, speelden we een Uit-Thuis Systeem. Dit houd in dat je 2x tegen dezelfde speler moet om voldoende wedstrijden te kunnen spelen, in ons geval ieder 4 partijen dus. Toen de eerste partij van start ging, voelde ik stiekem toch wel de zenuwen.

Na de 1e wedstrijd te verliezen met 21-18, 21-13, was de kop eraf. Een goede ervaren tegenstander, en met wat eerste toernooi spanning, is dit geen slecht resultaat, maar ik had wel het gevoel dat er meer in zat.
Zeker na de drinkpauze in game 2 bij 11-11 was ik mijn focus kwijt.
De 2e wedstrijd zat ik er gelukkig wel goed in en won een vrij eenvoudige 2-0 met 21-7 en 21-12.

De helft van het toernooi zat erop, en we kregen een lekkere verzorgde lunch, met verse sap, fruit etc. Dit was wel nodig na al dat harde sporten, zeker voor mij omdat ik niet gewend ben zoveel te moeten rijden en positioneren, anders dan op de speelavonden bij onze club waar ik met de lopers vaak wat oversla en slagtechniek oefen. Ook was alles goed geregeld, genoeg ruimte voor alle rolstoelers en flexibiliteit voor de spelers die verzorging en medicatie nodig hebben tussen de wedstrijden door.

De 3e wedstrijd ging van start, en gezien het resultaat van de vorige partij besloot ik het wat rustiger aan te doen om mijn krachten te sparen voor de laatste partij. Dit was niet zo slim, want het werd uiteindelijk 21 – 16 en 25 – 23, wel in mijn voordeel. Die laatste game vooral was erg vermoeiend.

De 4e en laatste wedstrijd was weer de speler uit mijn eerste partij, en ik had daar nog iets goed te maken. Ik won met 2x 21-18, waarbij in de laatste game ik het bij een voorsprong van 7 punten nog bijna weg gaf door het tot 17 – 18 te laten terug komen. Dit was erg spannend maar gelukkig wist ik het nog goed af te maken. 2-0 gewonnen, dus bijna het tegenovergestelde van de 1e wedstrijd.

Uiteindelijk hadden mijn tegenstanders eerder tegen elkaar een 3e set moeten spelen, en aangezien ik zelf alleen 2-setters heb gespeeld, en dus 1 game minder verloren heb, ben ik 1e in de stand geworden en heb dus de Rollers Enkel B gewonnen. Niet slecht voor maar 2 jaar speel ervaring op mijn eerste toernooi! De dag erna had ik overal spierpijn, en kon geen shuttle meer zien, maar dat was het waard. Een fijne ervaring en zeker voor herhaling vatbaar.

Ik wil mijn trainers de 3M (Martine, Magda en Marloes) bedanken voor alle trainingen, en mijn oude trainingspartner Coco die begin dit jaar gestopt is, zonder hen had ik dit nooit klaargespeeld. Verder nog alle mensen op de vrije speelavonden waarmee ik wat heb geslagen, want er valt van iedereen wel wat te leren.

Ik wil van de gelegenheid gebruik maken om de mensen op de vrije speelavonden te vragen of ze het ook eens willen uitproberen wat in de rolstoel over te slaan, om te ervaren hoe dat gaat. Dit doe ik soms met competitie spelers, en is tevens voor mij ook een goede oefening, aangezien de shuttle heel anders (lager) terug komt dan tegen staande personen. Dit zou ook weer kunnen bijdragen aan prestaties voor toekomstige rolstoeltoernooien!

Franklin

UITSLAGEN:
21 – 18, 21 – 13 VERLOREN
7 – 21, 12 – 21 GEWONNEN
21 – 16, 25 – 23 GEWONNEN
21 – 18, 21 – 18 GEWONNEN

« »

© 2020 Badmintonclub Geldrop. Thema gebaseerd op Anders Norén.