Datum: 20 januari 2021.

Badminton en de verlengde lock down

Beste leden,

De kerstspullen zijn denk ik wel opgeruimd en dit nieuwe jaar is al weer 3 weken oud. Namens bestuur wensen wij jullie een gelukkig en gezond 2021. Hopelijk is iedereen gezond gebleven en houden we het nog even vol, totdat we allemaal gevaccineerd zijn.

Namens het bestuur spreek ik ook graag onze dank uit aan alle leden, die ondanks de beperkingen en nu zelfs het geheel stilvallen van het spelen, als gevolg van de pandemie, gewoon lid van de vereniging zijn gebleven. Zonder jullie leden geen vereniging.

De verlenging van de ‘lock down’ tot 9 februari betekent ook dat de sporthal minimaal tot die tijd dicht blijft. Het lijkt ons ook onwaarschijnlijk, dat na die datum de sporthal ineens wel open gaat. Op zijn best misschien met de restricties die van 13 oktober tot 15 december golden. Over een paar weken weten we meer.

Medio december hebben wel het bericht van de gemeente ontvangen dat de gereserveerde uren die we als gevolg van de sluiting van de sporthal niet hebben kunnen opnemen niet betaald hoeven te worden. Deze uren zullen volledig aan de leden (jeugd en senioren) worden gerestitueerd. Uiteraard wachten we daarmee totdat duidelijk is hoe lang en hoe vaak de sporthal dit seizoen nog dicht gaat c.q. blijft.

Voor de senioren competitie spelers zijn de financiële consequenties een stuk groter en in overleg met de TC zijn we aan het uitzoeken, hoe groot de schade is voor deze spelers. Maar zoals bij de recreanten, geldt ook hier dat er een financiële tegemoetkoming komt. We onderzoeken komende weken hoe en wat we kunnen terugbetalen. Eerlijk, evenredig en ook haalbaar.

Deze week kwam ook het bericht van de NBB dat de jeugd en senioren competitie van dit seizoen definitief beëindigd wordt. Vanwege de tot minstens 9 februari verlengde ‘lock down’, is het niet meer mogelijk de in december opgestelde routekaart van de reeds opgestarte competitie nog uit te spelen. Op dit moment is nog niet bekend of de verenigingen daarvoor enige compensatie krijgen.

De financiële verantwoording van afgelopen seizoen, laat nog even iets langer op zich wachten. Vanwege de lock down, Kerst en Nieuw jaar, is dat nu pas weer in gang gezet.

Een paar dagen geleden ontvingen we ook het bericht dat onze hoofdcoach voor de jeugd, Magda is uitgekozen en genomineerd voor het sportgala in de gemeente Geldrop-Mierlo.

Zij is aangedragen voor de categorie: ‘Coach van het jaar’

Naast vrienden, familie en andere bekenden is het natuurlijk ook fijn, wanneer je als lid van BC geldrop en/of ouder van een jeugdlid je stem via onderstaande website uitbrengt:

www.leefgeldrop-mierlo.nl/LeefModule/Details/19079

Stemmen kan tot uiterlijk zondag 21 februari 2021. Daarna zal het stemformulier gesloten worden. De onafhankelijk vakjury (Hans Vermeulen, voorzitter sportraad; Peter Looijmans, wethouder sport en Toon Gerbrands, directeur PSV) zullen ook hun stem uitbrengen. Het gemiddelde van de publiekstemmen en de jury stemmen vormen de uiteindelijke winnaar(s).

Eind februari zal Studio040 ook contact met Magda opnemen voor het inplannen van een korte video.

Hopelijk tot binnen niet al te lange tijd in de sporthal en met sportieve groeten,

Bestuur BC Geldrop