Gemeente Geldrop-Mierlo
Maatregelen met betrekking tot het Coronavirus en sport vanaf 29 September 2020, voor de komende drie weken.


De basisregels zijn:

  • Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen.
  • Houd 1,5 meter afstand (uitzondering tijdens het sporten).
  • Vermijd zoveel mogelijk drukte.
  • Was vaak je handen.


Publiek:

Ouders mogen niet meer naar de sportbeoefening komen kijken. Sportpubliek en sporters die klaar zijn met sporten zijn ook niet toegestaan. Daarom zijn onze tribunes gesloten

Waarom is publiek niet meer toegestaan?

De besmettingscijfers zijn zo zorgwekkend dat grote groepen mensen niet meer bij elkaar kunnen komen. Ook als u uw kind t/m 17 jaar naar een training of thuiswedstrijd brengt op de eigen sportaccommodatie, wordt u gezien als toeschouwer en mag u niet blijven kijken.

Groepsgrootte sportbeoefening

De groepsgrootte voor sportbeoefening is uitgezonderd m.b.t. de maximale samenkomst van 30 personen in de sporthal. Na afloop van de sportbeoefening vragen wij u de sportaccommodaties zo snel mogelijk te verlaten in kleine groepen van maximaal 4 personen.

Geldt de maximale gezelschapsgrootte van 4 personen na het sporten voor ook voor jongeren?

De regels voor maximale samenkomst- en gezelschapsgrootte gelden niet voor kinderen tot en met 12 jaar. Voor jongeren van 13 jaar en ouder gelden de maatregelen wel. Dus ook na het sporten.

Kleedruimten en douches worden gesloten:

De douches blijven alleen geopend tijdens de basisschool uren en zijn uitsluitend te gebruiken voor de kinderen afkomstig van de basisschool.

Alle personen die gebruik maken van de sporthal worden verzocht zich thuis om te kleden, zowel voor als na het sporten. Gebruik van de douches is nu ook niet mogelijk.

We hopen dat deze maatregelen niet lang nodig zijn en dat u snel weer volledig van onze sportaccommodaties gebruik kan maken.

Maatregelen opgesteld door de gemeente Geldrop-Mierlo over corona en sport.


Sportieve groet,
Het bestuur BC Geldrop