Kampioenschap Geldrop 5

Het kon Geldrop 5 eigenlijk niet meer ontgaan, maar zaterdag avond 25 januari moesten er minimaal 3 punten gehaald worden, uit bij Castellum uit Utrecht, Leidsche Rijn, om al na de voorlaatste wedstrijd, kampioen in de 4e divisie te worden. Castellum 1 de nummer 2 uit de poule, was het enige team wat van Geldrop 5 gewonnen had. Voor de rest had Geldrop 5 alles gewonnen. Vanaf de eerste dag van de competitie stond Geldrop 5 bovenaan, een positie die ze niet meer hebben afgegeven.

In de auto op weg naar Utrecht was er wel sprake van enige spanning, maar vooral vertrouwen dat ze het klusje wel zouden klaren. Sterker nog, er heerste een revanche stemming, zo van de smet van het verlies, nota bene thuis in de Kievit, moest uitgewist worden.

Zoals gebruikelijk werd er begonnen met de dubbels. De dames, Misty en Linde hadden het moeilijk, en werden in 2 sets afgetroefd door de sterk spelende zusjes Anna en Jose Bos. De heren, Wouter en Jochem moesten ook flink aan de bak maar waren continue de bovenliggende partij en brachten soeverein het eerste punt binnen.
De 4 enkels van Yvette, Linde, Kevin en Jochem werden alle 4 gewonnen. Na de eerste 2 gewonnen enkels van Yvette en Kevin waren de benodigde 3 punten binnen, en onder luid gejuich van de teamgenoten werd het kampioenschap even gevierd. Vervolgens werden de overige 2 enkels afwerkt waarbij m.n. Linde op miraculeuze wijze haar enkel na een grote achterstand in de 3e set alsnog binnenhaalde. Vanwege een blessure van de tegenstander ging een mix niet door en de 2e mix werd met minimaal verschil 2 keer 21-19 verloren.

Met deze 6 – 2 overwinning, na overigens van beide zijden zeer sportieve wedstrijden, werd de smaad van het verlies uit de eerste helft van de competitie weggepoetst. Castellum likte zijn wonden en feliciteerde Geldrop met het kampioenschap in de 4e divisie.
De sfeer was er niet naar om 2 de meegebrachte confetti kanonnen in de sporthal in af te vuren, toch ander sfeertje daar boven de rivieren, dat houden we wel te goed voor de laatste wedstrijd thuis op 9 februari.


Namens alle leden van BC Geldrop, Yvette, Linde, Misty, Wouter, Kevin en Jochem gefeliciteerd met het behalen van het kampioenschap.


Hans de Greef

« »

© 2024 Badmintonclub Geldrop. Thema gebaseerd op Anders Norén.