Jeugdkamp 2015 : veel pezier en teamspirit

Van 3 tot en met 5 juli was het jaarlijkse jeugdkamp van BC Geldrop. Dit jaar gingen er bijna 30 kinderen mee naar het Limburgse Heel voor een heerlijk vermoeiend weekend onder leiding van Marloes (verslag).

Bij de ingang van het terrein wordt iedere auto tegengehouden. Voordat de kinderen het spionnenkamp in mogen moeten ze een raadsel oplossen, terwijl de bewaking met waterpistolen de boel in de gaten houdt. Sommige groepjes hebben wat meer aanmoediging nodig, maar alle chauffeurs hebben al snel de deuren en ramen van de auto goed dichtzitten!

Spannende zoektocht

DSC_0456De kinderen slapen in houten wigwams aan een groot grasveld. Op het veld staat ook een zwembadje, daar gaat natuurlijk iemand in eindigen ergens dit weekend. Bij het eerste spel leren de kinderen geheimtaal, raden ze geluiden en voorwerpen, spelen ze moordenaartje (tip: meestal was het Magda) en maken ze een valse identiteitskaart, compleet met foto. Na een broodje met knakworst gaan de teams het bos in, op zoek naar verborgen posten. Sommige posten zijn niet zo moeilijk te vinden, maar andere kan je bijna op gaan staan zonder ze te zien! ’s Nachts is er nog soep voor iedereen en dan is het tijd om te gaan slapen. Een paar heldhaftige kinderen blijven zo lang mogelijk wakker, maar moeten toch even toegeven aan de zware oogleden.

Waterpret

De ochtend begint vroeg met een ontbijt. Vanwege de warmte gaan we veel spelletjes met water doen, zoals sponzen doorgeven, flesjes water transporteren tussen je benen en lopen met laarzen vol water. Natuurlijk gaat er wel eens wat mis, zodat iedereen lekker af kan koelen. De aanwezigheid van waterpistolen en een tuinslang deden ook wonderen! Na een drinkpauze (en voor sommigen wat verkoeling DSC_0234in het zwembadje) is het tijd voor de zeepbaan, waar je op een opblaaskrokodil moet proberen bekertjes water te vervoeren. Zeer geslaagde foto’s van Frank! De lunch geeft wat rust, zowel voor de kinderen als voor de leiding. ’s Middags is er een speurtocht door het bos, waar de teams vragen moeten beantwoorden in de verste hoeken van het terrein om het geheim te ontrafelen. Als afsluiting is er een ijsje, vers uit de supermarkt. Er wordt alvast hout gesprokkeld voor de pizza-oven van morgen, maar zodra de barbecues aangestoken worden zit iedereen klaar voor het eten! De hamburgers en worsten worden redelijk snel verorberd. Na het eten worden er lastige zinnen aan elkaar doorgegeven, waarbij het eigenlijk geen van de twee teams echt lukt om zinnen echt foutloos over te brengen (‘Marloes is de leukste en beste jeugdtrainer’ wordt al gauw ‘Marloes is de liefste jeugdtrainer’, om over de vliegen-zin maar niet te spreken). In de avond gaan de teams weer het bos in, om levend stratego te spelen. Als verklikker kan je van veel mensen winnen, maar iedereen blijft op zoek naar de baas van de CIA, tot het eind van het spel. Tegen 1 uur ’s nachts worden de overbleven kinderen naar bed gestuurd, dat stuit niet eens op veel weerstand.

En ook nog krachtoefeningen

P1010139Zondagochtend is tijd voor ochtendgymnastiek. Onder leiding van Kevin en Onno worden krachtoefeningen gedaan en vervolgens rent iedereen een rondje door het bos. Als de kinderen terugkomen staat er al een flink ontbijt klaar met gebakken eieren (super Tijs!). Na het eten beginnen we met een wedstrijdje frisbee, maar als snel is het te warm om echt te rennen en verplaatst het spel zich naar de schaduw. Binnen beleggen de kinderen pizza’s (waarvan het deeg tot midden in de nacht is gekneed door John, Marloes en Jeroen!) met wat ze zelf (wel) lekker vinden. Mandy heeft haar nieuwe roeping gevonden en bakt de pizza’s alsof ze dat al jaren doet. Na de lunch verzinnen de teams sprookjes met spionnen, die uitgebeeld gaan worden door de leiding. Kevin krijgt nogal veel vrouwenrollen en het romantische gehalte van de verhalen is hilarisch hoog. Als alle spullen gepakt zijn komen de ouders aan op iedereen op te halen. Ze zullen wel goed geslapen hebben!

Bekijk alle 144 foto’s Of op deze manier

« »

© 2021 Badmintonclub Geldrop. Thema gebaseerd op Anders Norén.