Zaterdag 27 juni was er bij de jeugd weer het meest populaire toernooi van het jaar; het ouder-kind-toernooi.
Ieder jaar is dat weer een groot succes. En ook deze editie was dat zo! Een terugblik door clubvoorzitter Hans de Greef.

Er moest vooraf wel wat gepuzzeld worden omdat een aantal stellen zich op het laatste moment afmeldden. Uiteindelijk waren er 5 poules met totaal 30 teams, min of meer op sterkte ingedeeld en na het warmlopen kon iedereen de baan op.

Fantasisme

Wanneer je niet beter zou weten, dan zou je denken dat er om de hoofdprijs van de staatsloterij gespeeld werd, zo fanatiek ging het er soms aan toe. Gelukkig stond bij de meeste teams sportiviteit hoog in het vaandel, ofschoon ik hier en daar wel wanhopige blikken, of verholen opmerkingen van jeugdspelers zag, wanneer een ouder een in hun ogen eenvoudige shuttle weer eens grandioos miste.

Blessureleed

Helaas waren er ook een paar blessures. Een moeder aan het begin en een andere – best wel serieuze blessure – zo tegen het einde van het toernooi. Namens BC Geldrop wensen wij ze van harte beterschap.

Tegen 15:00 uur waren alle wedstrijden gespeeld, en voor een aantal ouders kwam dat ook net op tijd, want de pijp was leeg.

Winnaars

De winnaar in de sterkste poul, hoe kan het ook anders, werden oud speler Arjan Voermans met zoon Niels, met op een knappe tweede plaats Daan van Lankvelt met vader Erwin.

De winnaars van andere poules ware; Lucas Bohmer met moeder Dorian, Zoë Baneke met vader Arnout, Bas Zondag met vader Dirk en Mathieu Dijker met vader Rogier.

Na het uitreiken van de bekende ijsbonnen ging iedereen voldaan huiswaarts, of misschien wel direct naar de ijssalon van Kees.

Bekijk de foto’s