Geldrop/Oosterhout – Vijf titels, twee tweede plaatsen en tien halve finales, dat is de oogst van BC Geldrop tijdens de Regionale Senioren Kampioenschappen in Oosterhout. BC Geldrop was in het weekend van 23 en 24 november met een delegatie van 13 spelers en speelsters afgereisd naar sporthal Arkendonk voor twee dagen van intense en spannende wedstrijden.

Afgezien van de categorieën 1 en 8 waren alle onderdelen drukbezet en werden de schema’s via een afvalsysteem gespeeld. Dit kan ertoe leiden dat je, bijvoorbeeld net als Kars van der Laan, je inschrijft voor drie onderdelen, je wedstrijden verspreid over de dag (van 9 uur tot 18 uur) mag spelen, je in alle drie aan het kortste eind trekt en uiteindelijk slechts met een hoop extra ervaring naar huis terug kan keren. Maar dat is het risico van toernooien spelen.

De meeste spelers konden dubbelen met een clubgenoot maar sommigen speelden hun partijen met mensen van andere verenigingen. Zo speelde Twan van de Weijer een prima toernooi met zijn gelegenheids-dubbelpartner van BC Alouette; Daan Burgmans. Samen haalden ze de finale waar ze in twee spannende sets met 23-21 en 21-17 verloren van Rune en Edwin van Dalm. In het gemengd dubbel met Annelies Blok vlogen ze er helaas in de kwartfinale uit. Een andere clubgenote, Misty van Barneveld, speelde ook samen met Daan in de GD4. Ze haalden heel knap de finale waar ze tegen een taai duo nipt in drie sets verloren.

De twee oudste gezusters Blok (Annelies en Marjolein) waagden samen een poging in de DD4, maar moesten ondanks hun 2e plek op de plaatsingslijst, al na een ronde naar huis. Marjolein overleefde nog wel een ronde in haar single, maar ging in de 2e ronde de bietenbrug op. Bij Annelies ging het in de single ook ongeveer net zo, zij verloor in drie sets.

Een koppel wat buiten en binnen de lijnen vaak samen is, Yvette Daans en Brian Jeuken, kwam tot de kwartfinale in de GD4. In de single ging Brian eruit tegen Pieter Weijling van Bavel. Yvette was als eerste geplaatst in de DE4 maar trof het niet in de kwartfinale. In een spannende wedstrijd verloor ze met 21-19 in de derde set van de uiteindelijke nummer 2. In de dubbel kwam ze met Misty nog tot de halve finale, maar daar werden ze de voet dwars gezet door een BC Alouette-koppel.

Het optreden van good old Antal Niemarkt bleef beperkt tot één wedstrijd. Hij ging onverwachts onderuit tegen een jong talent van Reeshof. Twan van de Weijer daarentegen speelde een solide toernooi. In de single haalde hij de halve finale waar hij met 18-21, 21-18 en 15-21 onderuit ging.

In het enkelspel konden er twee titels worden bijgeschreven door twee zeer jeugdige spelers. Rune van Dalm (14), begin deze maand nog spelend op een toernooi in Zweden, won de titel in de op een na hoogste categorie. Elise Panhuijzen (16) won het damesenkelspel in de categorie daaronder. Samen met Amber van Eersel won Elise ook nog het damesdubbelspel. Tot en met de finale gunden ze hun tegenstanders geen enkele set. In de single kwamen beide teamgenotes elkaar tegen in de halve finale. Nadat de eerste set gelijk opging, moest Amber de zege in de tweede set toch aan Elise laten; 21-16 en 21-10.

Samen met vader Edwin (tevens oud Nederlands kampioen) won Rune ook het herendubbelspel. In de finale wonnen ze in twee spannende sets met 23-21 en 21-17 van clubgenoot Twan van de Weijer en zijn dubbelpartner. Edwin deed nog meer goede zaken door samen met zijn dochter Meare het gemengd dubbelspel te winnen. In een wedstrijd die over drie sets gespeeld moest worden, trokken ze uiteindelijk aan het langste eind. Meare leverde als één van de jongste spelers sowieso een prima prestatie. In de single verloor ze nipt met 19-21, 21-17 en 19-21.

Bij de prijsuitreiking kon de club toch weer 5 hoofd- en 2 tweede prijzen bijschrijven. Hulde en dank aan alle prijswinnaars en iedereen die BC Geldrop zo goed vertegenwoordigd heeft op de regionale kampioenschappen!

Bekijk hier de foto’s