Breaking News: Contractonderhandelingen BC Geldrop 4 zijn rond!

Zaterdag 9 november was de dag dat Geldrop 4 zijn aantrede mocht maken in Rijen voor de wedstrijd tegen BC Bever 1. De avond van tevoren werd er nog even aan Koen uitgelegd waar de verzamelplaats, waar we iedere week verzamelen, ook alweer lag en kon Mark concluderen dat hij een kort nachtje ging krijgen, aangezien hij om 22.15u nog aan het werk was. Om 9.30u werd er namelijk aangevangen met de op voorhand al spannende wedstrijd BC Bever 1 (Nummer 1 uit de poule, geen twijfel over mogelijk) tegen BC Geldrop 4 (Nummer 8 uit de poule, helaas ook geen twijfel over mogelijk). Om 9.15u arriveerden wij in een werkelijk prachtige hal, waar je helaas ook overal naar buiten kon kijken. Dit betekende dat we tijdens het warmslaan wat meer hondjes dan shuttles voorbij zagen komen, maar dat kon ook aan de spanningsboog van Maarit liggen. Tijdens het warmslaan hadden we een fijn muziekje op de achtergrond, waarvan niemand in de hal wist hoe hij uit moest. Stipt om 9.30u werd er dan ook, met een achtergrondmuziekje, begonnen aan de dubbels.

Mark en Koen hadden het hard te halen tegen de ervaren heren van Bever. Ook Marjolein en Maarit hadden een zware dobber. In beide partijen werd er echt goed gespeeld, maar het krachtsverschil was helaas te groot. 2-0 voor de Bever.

Tijdens de dubbels waren onze trouwste fans, en beste supporters, binnengekomen. Al weken gonst het gerucht dat de daadwerkelijke speelkwaliteit van Niels puur en alleen afhangt van de aanwezigheid van zijn opa en oma, en tijdens de wedstrijd tegen BC Gilze, waarin de eerste gewonnen single van Niels een feit werd, werd dit gerucht dan ook als waarheid aangenomen. Deze kwaliteiten konden we niet zomaar voorbij laten gaan en puur op toeval laten baseren. Maarit nam haar taak als teamcaptain zeer serieus is dan ook zeer blij jullie te kunnen meedelen dat de opa en oma van Niels, na zware contractonderhandelingen, zijn vastgelegd voor de rest van de competitie. Wat een goed nieuws!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na dit goede nieuws konden we verder met de singles. De eerste singles gaven bij Mark en Marjolein een zelfde verloop als de dubbels. Het was zwaar, er werd hard gevochten, maar het krachtsverschil met de tegenstander was te groot. Bij Niels z’n single bleek dat opa en oma net op tijd het contract hadden getekend, want helaas slaagde hij er niet in om zijn partij te winnen. Maarit had een single waarbij alles lukte, en bij de tegenstander niet. Ze kreeg zelfs van de teller te horen dat de shuttles snel kapot gingen omdat ze beiden flink aan het rammen waren. De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Ons eerste puntje was binnen. Helaas ook het verlies van de wedstrijd. 5-1 voor de Bever.

Vrij snel konden we beginnen met de gemend dubbel 2. Niels en Marjolein vochten voor wat ze waard waren, maar het krachtsverschil met de tegenstander was te groot. The story of vandaag. De gemengd dubbel 1 moest nog even wachten, want de dame van de Bever moest haar 8 maanden oude kindje nog even voeden. De eerste set was duidelijk een prooi voor de Bever, maar de tweede set wisten Koen en Maarit goed bij te blijven. Er moest een verlenging aan te pas komen, waarin zij helaas het onderspit delfden. Helaas een 7-1 verlies.

In de kantine was het ditmaal ook weer vermakelijk. Zo leerden we dat Marjolein haar prioriteiten soms bij de Efteling liggen, in plaats van bij school. Ook leerden we dat de studie toegepaste wiskunde veelal uit vrouwen bestaat en dat Koen 2x dezelfde trui heeft, waarbij op één trui zijn naam wel goed geschreven is. Tot slot leerden we dat achtbanen, en horrorfilms, veel minder eng zijn als je je ogen en oren dichtdoet.

Al met al was het een enerverende dag en voor de statistiekfans, dit waren de scores:

HD Mark/Koen 21-9 21-17
DD Marjolein/Maarit 21-12 21-9
HE1 Mark 21-12 21-11
DE1 Marjolein 21-12 21-14
HE2 Niels 21-14 21-11
DE2 Maarit 17-21 13-21
GD1 Koen/Maarit 21-13 23-21
GD2 Niels/Marjolein 21-14 21-13

« »

© 2020 Badmintonclub Geldrop. Thema gebaseerd op Anders Norén.