Geldrop 5 drinkt thee en eet chocola.

Zondag 23 september 2018 was het zover, het moment waar de G-side (Geldrop-side, voor de niet-insiders) al weken op zat te wachten. De bussen met fans waren vanuit heinde en verre aangetrokken en de spandoeken hingen klaar. Geldrop 5 mocht haar eerste uitwedstrijd spelen en dit betekende ook dat er voor het eerst compleet werd aangetreden. We nemen u mee langs de reis genaamd ‘Budel 1 – Geldrop 5’. We beginnen bij het begin.


Dit is de tas van Maarit. Zonder tas geen rackets en schoenen, en zonder rackets en schoenen geen wedstrijd. Had vandaag toch 2 kostbare punten gescheeld. Bovendien moest er even getest worden of de camera geen flits gaf. Dit was het geval. We waren er klaar voor!

Na een korte warming-up (Koen en Marjolein hadden ’s ochtends de secretaris van Budel een bezoekje gebracht in plaats van de sporthal), werd er begonnen met de dubbels. We streden en verdeelden de punten. 1-1. Belangrijk detail: Marjolein en Maarit hebben ontdekt dat ze misschien toch wel kunnen dubbelen samen. Erg prettig.

Verder met de eerste enkels. Hier zijn zowaar 2 foto’s van om dit te illustreren:

Waar Koen fantastisch gecoacht werd door Jim mocht het helaas niet baten. Verloren. Marjolein daarentegen liet geen spaan heel van haar tegenstandster. Ook al had Maarit haar tips gegeven over de dame waar ze helemaal niet tegen hoefde.
De tweede enkels gaven een zelfde beeld. Jim was vooral verbaasd dat zijn lichaam nog gewoon werkte na drie weken trainingsstage in Oeganda. Maarit had vooral last van zichzelf. Het stond inmiddels 3-3. Tijd voor de mixen!

De mix van Jim en Marjolein kunnen we samenvatten als ‘nee, het was het niet’. De mix van Koen en Maarit was er eentje om nooit meer te vergeten. De eerste set werd dik verloren. De tweede set gingen zij anders spelen, communiceerden veel en wisten op wonderbaarlijke wijze in de verlening de set binnen te halen. De 3e set kwamen zij vrij rap op een 18-0 achterstand (nee, helaas is dit geen typefout). Waar Jim eerder nog zeer waardevolle coaching wist te geven moesten Koen en Maarit het nu doen met ‘ja, terugslaan werkt blijkbaar niet’. Maar Koen en Maarit zijn voor geen gat te vangen en wisten toch nog 5 punten te scoren, waardoor de laatste 8 punten gewoon met 5-3 naar Geldrop zijn gegaan.
Helaas een 5-3 verlies, maar Geldrop 5 is natuurlijk optimistisch. Daarom lachen we op de foto.

Na de wedstrijd was het namelijk tijd voor het ALLEREERSTE TEAMUITJE!! Yeah, weken keken we er naar uit, we hadden er zin in. Omdat Jim zijn geheugen nog had ‘geholidelete’ op vakantie, was het feest bijna niet doorgegaan, maar gelukkig hebben we reminders. Wij gingen lekker high tea’en, want wedstrijd of niet; chocola en thee gaan er altijd in.
Keurig op tijd arriveerden Jim en Maarit bij ‘eetgelegenheid Woetz’ waar de high tea op ons stond te wachten. Koen en Marjolein waren weer eens verkeerd gereden. Op de onderstaande foto’s is te zien dat we zijn gearriveerd.

Tijdens deze gezellige bijeenkomst konden wij als team elkaar wat beter leren kennen, overleggen over alle strategieën voor komend seizoen, natuurlijk het trainingskamp plannen en de teamspirit verhogen. We leerden veel over elkaar. Zo weten we nu dat het team gemiddeld 24.5 jaar oud is, we weten dat Jim de oudste van het team is, Koen heeft ontdekt dat Marjolein niet meer op de Havo zit (sinds een jaar of 3), we weten nu dat Jim en Maarit geen babykamers in huis hebben, maar wel allebei een waskamer en we weten nu dat Marjolein op stage moet naar het buitenland en dan van school een week vakantie moet houden. Zeer leerzaam. Hieronder een foto van Jim die zijn levenservaring met de jongere leden van het team deelt:

Het was een gezellige en leerzame middag voor Geldrop 5. Tot slot nog 2 foto’s waar jullie natuurlijk al het hele verslag op zitten te wachten: Geldrop 5 en de chocola.

En voor degenen die eigenlijk alleen wilden weten of we gewonnen hebben:

HD Jim & Koen 19-21 21-18 21-10
DD Marjolein & Maarit 7-21 20-22
HE1 Koen 21-15 21-15
DE1 Marjolein 15-21 12-21
HE2 Jim 21-19 21-15
DE2 Maarit 13-21 13-21
GD1 Koen & Maarit 21-11 20-22 21-5
GD2 Jim & Marjolein 21-16 21-10

Budel 1 – Geldrop 5: 5-3

« »

© 2022 Badmintonclub Geldrop. Thema gebaseerd op Anders Norén.