BCH 2-Geldrop 1
Er was eens.. een vroege zondag morgen. Om 9:15 verzamelen bij Linde leek ons briljant. Ietwat vertraagd vertrokken we met spleetogen naar Den Bosch. Eenmaal daar kwamen we een oude bekende tegen, namelijk Femke v/d Putten (ex speelster BC Geldrop), dus we werden erg leuk ontvangen.

Na een warming-up mochten de mannen starten met de dubbel, we hadden een wisselbaan, dus dat betekende dat de vrouwen nog even wakker konden worden en uiteraard de mannen konden aanmoedigen!! En dat was nodig.. vooral in de eerste set, waar we eigenlijk geen schijn van kans hadden. Deze werd verloren met 21-6. Maar niet getreurd, de 2de set liep namelijk beter en de mannen wisten vanaf het begin van de set een voorsprong te pakken en wonnen daarmee de 2de set met 13-21. In de 3de set pakte BCH het spelletje van de 1ste set weer op en wonnen daarmee de wedstrijd met 21-12.

Ondertussen waren Linde en Femke begonnen aan hun dubbel en hadden een vliegende start. Na een 7-14 voorsprong leek de set al binnen te zijn, maar BCH kwam terug en ineens was het 14-14. Daarna ging het gelijk op en was er verlenging nodig om de set te pakken, 23-25 voor Geldrop. De tweede set liep lekker en werd vrij gemakkelijk gewonnen met 16-21. Tussenstand 1-1..

Omdat Kawing even rust wou nemen voor zijn single begonnen we met de HE2. Kevin moest zijn broodtrommel dus nog even aan de kant leggen en de baan op. Geen commentaar op deze wedstrijd, Kevin had namelijk hard getraind deze week en won zijn wedstrijd met 17-21 14-21. Helaas geen Fem tegen Fem duel waar iedereen naar uit keek, maar het was Linde die mocht aantreden tegen Femke vd Putten. Wat was dit een ware thriller, het ging erg gelijk op en door beide goed te spelen was er pas in de diepe verlenging duidelijk wie de eerste set zou pakken namelijk Linde met 26-28. Eindelijk kon Twan beginnen met zijn single nadat die bij 20-20 even de set wilde afkijken. Bij de tweede set van Linde was er weer en verlenging nodig die helaas niet goed uitpakte. Het werd 22-20 en daardoor was er een derde set nodig die alweer gelijk opging maar helaas met 21-18 naar de tegenstander ging.

Twan zijn single was iets minder spannend, de eerste set werd vrij ruim verloren 21-9, de 2de set herpakte hij zich maar hij kwam helaas net te kort – 21-17 voor de tegenstander. Het team was er over eens, Twan had 1 bokbiertje minder moeten nemen tijdens Bokkenollen.

Uiteindelijk was het de beurt aan Femke, ze speelde tegen Elieke. De dames waren vandaag erg aan elkaar gewaagd want ook dit werd een spannende 3 setter. In de 1ste set pakte Femke de winst in de verlenging met 20-22, de 2de set speelde de tegenstander slimmer en pakte de set met 21-16. In de 3de set ging het erg gelijk om tot 15-15 hierna pakte Femke 3 punten op rij en kwam op een kleine voorsprong. De tegenstander kwam nog terug maar met een laatste beuk van Femke pakte ze de wedstrijd met 19-21.

Tussenstand 3-3.. en hiermee kon de eind uitslag nog alle kanten op. Twan en Femke startten hun mix tegen Jelle en Femke, de eerste set hadden we geen antwoord op hun spel en werd dik verloren met 21-10. In de tweede set hadden we het antwoord gevonden en speelden foutloos, hiermee set winst 13-21. Ook hier een 3de set nodig om de winst te bepalen. Met een 4-11 voorsprong zag het er goed uit, maar op het laatste kwam BCH scherp terug en bij 19-19 gelijk zat iedereen op het puntje van zijn stoel. De support van de thuispartij sleepte ze er doorheen en pakten de set met 21-19. Tussenstand 4-3..

Het was aan Kevin en Linde om de einduitslag te bepalen, De eerste set ging redelijk eenvoudig en wonnen met 17-21. De tweede set was een valse start, maar bij de 11 rust herpakte ze zich en trokken de winst naar zich toe 18-21.

Einduitslag 4-4 (4de keer scheepsrecht dan maar..). Na een warme douche, bier en taart was het tijd om weer richting Linde te gaan waar we gezamenlijk dit stukje hebben geschreven en Twan ons toch maar even heeft uitgelegd wat Bokkenollen nou eigenlijk is. Nu 3 weekjes rust en hard trainen om de volgende keer de winst te pakken.