Geldrop 11 verliest in vijfde speelronde, maar speelt goed

De wedstrijd Geldrop 11 – Gilze 6 was alweer de vijfde competitiewedstrijd voor team 11 dit seizoen. Na de eerste competitieweek een valse start gemaakt te hebben omdat de tegenstander zich terugtrok, werd er de volgende vier weken verloren met twee keer 0-8 en twee keer 2-6. Geen goede reeks dus. Daar wilde Geldrop 11 graag verandering in brengen. Een verslag van Aukje Staal.

Om aan ons Geldropse team te bouwen (Daan – Mierlo; Vera – Leende; Nathan – Veldhoven; Jasper – Eindhoven en Aukje – Helmond) werd er eerst koffie gedronken bij Kees. Dat gaf ons ook meteen de mogelijkheid twee spelers in het zonnetje te zetten. Daan was namelijk de dag ervoor jarig geweest en Vera afgelopen week gepromoveerd. Reden te meer om ze toe te zingen. Tijdens het zingen kwamen onze tegenstanders binnen en keken verdwaast rond. Hoe konden wij nu weten dat twee van hun drie dames jarig waren!

Sportieve wedstrijd

Tot de tanden toe gewapend gingen we het veld op. De tegenstander van vorige week had ons namelijk gewaarschuwd dat dit team wat moeite had met de lijnen. Echter was het een sportieve wedstrijd waarbij beide teams ervoor gingen. Zo zie je maar dat je eerst zelf moet ervaren alvorens er een mening over te vormen :-)

De herendubbel van Jasper en Nathan had wat moeite de zwakke schakel te vinden. Maar eenmaal gevonden, werd met winst in de tweede en derde set, het eerste punt voor Geldrop binnengehaald. De dames (Vera en ikzelf) waren op dat moment nog druk doende. Na een nipt verlies in de eerste en een nipte overwinning in de tweede set was het toch de jeugd van Gilze die in de derde set aan het langste eind trok: 1-1.

Drie van de vier singles verliepen nagenoeg hetzelfde. De dametjes Kreeft van Gilze beschikken over een goede techniek. Daar was, zeg maar, niet doorheen te komen. Het positieve aan het verhaal was dat er geen zenuwen waren en er tot het laatst toe voor gegaan werd. Alleen Vera lukte het uiteindelijk om in de tientallen terecht te komen. De vierde single, die van Jasper werd wel in drie sets voor Geldrop gewonnen.

Tot slot werden de mixen gespeeld. Vera en Daan zetten een goede partij neer maar konden helaas niet winnen. Nathan en ik hadden drie sets nodig om met minimaal verschil wel te kunnen winnen.

Verlies met een goed gevoel

Een 3-5 verlies maar met een goed gevoel. Want als we dit resultaat tegen de huidige nummer twee kunnen behalen dan zit er vast meer in tegen de anderen. Dat we geen kampioen worden is wel duidelijk, maar een aantal plaatsen stijgen is zeker nog mogelijk.

« »

© 2023 Badmintonclub Geldrop. Thema gebaseerd op Anders Norén.