Door een longontsteking van Laura vertrok team 4 incompleet, maar gemotiveerd naar Tilburg om hier de wedstrijd tegen SCBC Reeshof te spelen. Na een enerverend ritje langs wat drempeltjes en hockeydames kwam het team aan in de sporthal. Laura was gelukkig wel gekomen om het team aan te moedigen, te coachen en om Snapchat-filmpjes te maken. Een verslag van Maarit van Tiem.

Joost, Peter en Mendy.
Joost, Peter en Mendy.

Reeshof was de nummer laatst en wij waren erop gebrand om deze wedstrijd te winnen. William en Joost begonnen de herendubbel zeer sterk en zij wonnen de eerste set! De tweede set zette zij deze lijn sterk door en het eerste puntje was een feit. Na het succes van vorige week waren Mendy en Maarit van plan ook deze week te winnen. Ze begonnen als natte kranten, maar zij wonnen de eerste set! De tweede set hebben zij geknokt tegen zichzelf, de shuttle, het net, de vloer en alles wat er nog meer te knokken viel, maar deze ging verloren. Ook de derde werd verloren.

Peter begon zijn enkel vlekkeloos en hij won de eerste set! De tweede en derde set haalde hij gecontroleerd adem, had geen stress, maar verloor hij helaas wel. Maarit speelde tegen een meisje met hetzelfde speltype, waardoor er vele meters werden afgelegd. Ze won de eerste set! De tweede set werd helaas onnodig verloren. In de derde set werd het tweede puntje veilig gesteld en deden we een vreugdedansje met het team. William ging in de HE2 voortvarend van start op het centercourt en hij won de eerste set! De tweede en de derde set ging het helaas een stuk minder en deze werden dan ook verloren. Mendy speelde in de DE2 als een bulldozer. Zij won de eerste set! En ook in de tweede set was er geen genade! Derde puntje in de pocket!

McDonald's-bezoek door Geldrop 4.
McDonald’s-bezoek door Geldrop 4.

Tot slot de mixen, Joost en Maarit wisten de eerste set te winnen! Zo snel als de eerste set werd gewonnen, zo vlug werden de tweede en derde set verloren… Ook Peter en Mendy wisten de eerste set te winnen! Ook hier gingen de tweede en derde set verloren.. Acht keer de eerste set winnen, 6 keer een 3-setter, waarvan er 5 verloren gingen.

We baalden als een stekker en zijn daarom, voor straf, naar de McDonald’s gegaan. Hier kregen wij training van Mendy hoe je je frietjes het beste in het doosje van je burger kunt stoppen. Het was weer een enerverende dag. Volgende week tegen de koploper. We gaan ervoor!

Uitslagen

HD – Joost/William: 17-21, 10-21
DD – Mendy/Maarit: 19-21, 22-20, 21-17
HE1 – Peter: 17-21, 21-19, 22-20
DE1 – Maarit: 11-21, 21-18, 17-21
HE2 – William: 8-21, 21-9, 21-13
DE2 – Mendy: 10-21, 8-21
GD1 – Joost/Maarit: 8-21, 21-10, 21-6
GD2 – Peter/Mendy: 15-21, 21-19, 21-12