Beste leden,

Voor het eerst sedert de Corona pandemie was het weer mogelijk de jaarlijkse clubkampioenschappen te houden. De laatste keer was op een dag na 30 maart 2019, al weer 3 jaar geleden. De opkomst was nog niet overweldigend, veroorzaakt waarschijnlijk door het relatief late tijdstip van bekendmaking, toch nog onzekerheid bij sommige spelers en uiteindelijk ook een paar afzeggingen a.g.v. Corona.

Desalniettemin kunnen we het toernooi, georganiseerd door en met dank aan Mark en Twan als geslaagd beschouwen. Er werd als vanouds gestreden om de punten en zoals tijdens voorgaande edities waren er verrassingen a.g.v. spelers die boven zich zelf uitstaken, en anderen die de spanning minder goed aan konden.de

Het toernooi was zoals de voorgaande edities gebruikelijk verdeeld over 2 dagen. Op donderdag 31 maart werden de gemengd dubbel gespeeld in 3 klassen. Bij de recreanten ging de winst naar Jolanda Geelen en Erwin van Lankvelt. In de GD2 klasse waren de verrassende winnaars Eva en Sem Roggeveen. Winnaar GD1 waren Patricia van Eijkemans-van Barneveld en Jochem de Greef die een verrassend sterke Vinny Lee en Niels Voermans versloegen.

Op zaterdag 2 april werden enkels en dubbels afgewerkt. Ook hier werd weer op het scherpst van de snede gebadmintond, met naast winnaars die aan hun verwachtingen voldeden, toch ook weer reputaties die sneuvelden. Voor het samenstellen van de teams voor komend seizoen, een welkome aanvulling op de resultaten van de toch wel gemankeerde competitie.

De HD2 werd knap gewonnen door Rogier Dijker en Erwin Verdurmen. DE2 was een prooi voor de goed spelende Iris Geelen die Charlotte Blok net voor bleef. HE2 werd in een spannende 3 setter door Marijn van Beers gewonnen van Kin Fatt Phoon. De DD1 was een overwinning voor Yvette Daans en Linde James. In een persoonlijk duel om de DE1 versloeg diezelfde Yvette Linde in een slopende 3 setter. De HD1 werd toch wel verrassend gewonnen door Gijs Schreppers en Niels Voermans van de routiniers Jeroen van Dalm en Wouter Kreike. De jeugd heeft de toekomst. De HE1 finale tussen Niels en Jochem werd gewonnen door Jochem de Greef, die zich in de poulfase maar net, in 3 sets nieuwkomer Johannes Kleyboldt van het lijf had weten te houden.

Wil je alle wedstrijden en uitslagen zien ga dan naar toernooi.nl.

Zoals gebruikelijk vond er na de wedstrijden een gezellig samenzijn bij en georganiseerd door Kees van café Schonmoeder met een uitgebreid buffet. Vooraf was de prijsuitreiking en na het buffet was er een heel gezellige pubquiz georganiseerd door Kars en Kim, waaraan 10 teams hebben deelgenomen. Ook hier ging de winst naar de jeugd.

Komend seizoen hopen we dat de Corona nog verder is teruggedrukt en dat we naast de clubkampioenschappen, ook weer een volwaardige competitie en open toernooi kunnen spelen.

Bekijk hier de foto’s!

Hans de Greef