Geldrop/Waalwijk – Meer dan 100 jeugdige badmintonspelers uit heel Noord-Brabant deden in het weekend van 16 en 17 februari 2019 mee aan de Brabantse kampioenschappen in Waalwijk. BC Geldrop vaardigde 15 jeugdspelers af richting sporthal de Slagen in Waalwijk en ze deden het uitstekend. Er werden zeven titels en zes tweede plaatsen behaald!

Er werd gestreden in vijf leeftijdscategorieën (onder 11-13-15-17-19 jaar) en in twee speelsterktes; met nylon en met veren shuttles. Selectiespelers en spelers die al bij de senioren spelen, spelen hun wedstrijden met veren shuttles en de andere spelers doen dat met nylon shuttles.

De wedstrijden op zaterdag werden in een vaste volgorde afgedraaid; eerst de gemengd dubbels, vervolgens de dubbels en als laatste de enkelspelen. Het schema was vrij krap waardoor sommige spelers die klaar waren met een partij meteen weer de baan op moesten. ’s Middags was het schema wat ruimer waardoor er tussen de wedstrijden wat meer tijd was om bij te komen.

Sommige onderdelen bestonden uit één poule en deze konden over het algemeen op zaterdag worden afgerond. Zo speelden Jelle Nijhoff en Thieme Heesakkers drie sterke dubbels en waren ze meteen kampioen! Ook in de gemengd dubbel deed Thieme het prima, samen met één van de zusters Geelen; Fleur. Ze mochten zelfs zondagmorgen vroeg terugkomen voor de halve finale, maar die werd helaas in drie sets verloren. Of de ouders daar heel verdrietig over waren, weten we niet zeker. De finale werd namelijk pas 7 (!) uur later gespeeld. Als dat de enige wedstrijd is waar je nog op moet wachten, is dat toch wel een flinke domper. Zeker als het buiten 17 graden is 😉

Een aantal spelers ging voor de combi-deal; wedstrijden met nylon en wedstrijden met veren shuttles. Zo speelden Chiel van den Broek en Lukas Böhmer hun U17 dubbel met nylon shuttles, daar haalden ze een mooie tweede plek, en hun overige wedstrijden met veren shuttles. Daar was het niveau toch een stukje hoger en was het lastiger om een potje te winnen. In de U17 categorie speelden Boris Baneke en Pim Gimbel hun dubbel, waar ze helaas niets wisten te winnen. Pim deed het vervolgens in de U15 enkel super door deze te winnen.
Noor Lijkema speelde al haar wedstrijden met veren shuttles en wist door te dringen tot de U15 finale in het enkelspel. In de halve finale won ze knap van een meisje wat in de competitie twee divisies hoger speelt.
Elise Panhuijzen speelde al haar partijen in de nylon categorie en won ze allemaal en deed dat zonder een set af te staan. Deze Helmondse, dit seizoen nieuw bij onze club, won de U17 in het enkel- en dubbelspel.

Gijs Schreppers speelde een prima toernooi. In de JE U17 kwam hij de poule net niet door, maar in de dubbel ging het volgens plan. Samen met Finn Lavalette speelde hij vier sterke partijen waarbij alleen tegen de uiteindelijke winnaars met 20-22 in de derde set werd verloren.
Fleur en Iris Geelen konden hun overwinning in de MD op het Start Best toernooi helaas geen vervolg geven. Iris had in het enkelspel de pech dat ze bij de latere winnares in de poule zat.

Het zal geen verrassing zijn dat de succesvolste familie de van Dalm-familie was, op de voet gevolgd door de familie Wang. Rune en Meare van Dalm behaalden vijf ereplaatsen en Flora Wang behaalde drie prijzen.
Rune mocht zelfs zijn naam laten graveren in de wisseltrofee. Als 13-jarige won hij afgetekend het U19 enkelspel. Dat hij een klasse apart is, blijkt wel uit het feit dat hij het hele weekend geen set heeft afgestaan.
Meare weerde zich kranig in de hoge klassen waar ze uitkwam. In de dubbel en gemengd dubbel (samen met clubgenote Flora) haalde ze de finale en die verloor ze allebei nipt in drie sets.
Flora Wang kwam, gezien haar leeftijd, ook in veel hogere klassen uit dan waar ze eigenlijk zou mogen spelen. Ze verloor de finale enkelspel U17 van een speelster die in de derde divisie speelt, dus dat is geen schande. Samen met Rune won ze het GD U15 en zoals eerder beschreven werd ze tweede in de MD U15.
Broer Dennis had het wat lastiger. In beide U15 categorieën waar hij aan meedeed (JE en JD) won hij een wedstrijd, maar dat was niet genoeg om door te gaan naar de knockouts.

We zijn super trots op alle spelers en speelsters die namens BC Geldrop hebben meegedaan!

Alle Geldropse prijswinnaars op een rijtje, de niet-Geldrop spelers staan tussen haakjes.
(veren shuttles)
GD U13: 2e Meare van Dalm (met Casper Spaans),
JD U15: 1e Rune van Dalm (met Casper Spaans),
ME U15: 2e Noor Lijkema,
MD U15: 2e Meare van Dalm en Flora Wang,
GD U15: 1e Rune van Dalm en Flora Wang,
ME U17: 2e Flora Wang,
JD U17: 2e Gijs Schreppers (met Finn Lavalette),
JE U19: 1e Rune van Dalm.

(nylon shuttles)
JD U13: 1e Thieme Heesakkers en Jelle Nijhoff,
JE U15: 1e Pim Gimbel,
JD U17: Lukas Böhmer en Chiel van den Broek,
ME U17: 1e Elise Panhuijzen,
MD U17: 1e Elise Panhuijzen (met Jente Jansen).