Je kent het wel: jarenlang train je in dezelfde spelersgroep, maar hoe goed ken je elkaar? Of een avondje leuk gedubbeld, maar met wie nou eigenlijk? In de rubriek “Wie is toch…” zetten we elke keer een clublid in de spotlight. We begonnen de serie al in 2013. Deze keer Kars van der Laan.

Van links naar rechts: Dennis, Onno, Kars en Kim.
Van links naar rechts: Dennis, Onno, Kars en Kim.

Wanneer ben je op het badmintonveld te vinden?

Iedere maandag tussen zeven en elf uur, iedere woensdag om te trainen en in de weekenden wanneer er competitie gespeeld wordt. Daarnaast ben ik er op de donderdagavond, als ik tenminste een keer vrij heb van mijn werk.

Wat doe je als vrijwilliger binnen de vereniging?

Ik ben sinds dit seizoen lid van de technische commissie, waarin ik verantwoordelijk ben voor de competitie. Denk hierbij aan het juist plannen van de competitiewedstrijden, overzicht houden op wie waar en wanneer invalt en veel van het contact met Badminton Nederland.

Kars in actie tijdens de Geldropse Open Kampioenschappen 2016.
Kars in actie tijdens de Geldropse Open Kampioenschappen 2016.

Naast mijn werk voor de TC, heb ik de afgelopen jaren ook in de toernooicommissies van de twee grote seniorentoernooien gezeten: de GOK en de clubkampioenschappen. Mijn voornaamste rol is vaak het plannen van de wedstrijden, maar ik help graag mee om deze toernooien voor zoveel mogelijk mensen zo leuk mogelijk te maken. Daarnaast verzorg ik vanaf volgende maand de recreantentraining. Dit is een leuke nieuwe uitdaging, waarbij ik hoop mensen beter te kunnen maken.

Hoe lang speel je badminton? Waarom heb je voor deze sport gekozen?

Toen ik klein was hebben mijn ouders eerst tennis voor mij gekozen als sport, omdat zij dit zelf ook speelden. Maar dit was niet echt een sport waar ik talent voor had. Uiteindelijk ben ik 11 jaar geleden overgestapt naar badminton, en ben ik bij Magda in de jeugd begonnen. En het spelletje bevalt me zo goed, dat ik nog lang niet van plan ben te stoppen!

Wat is jouw sportieve hoogtepunt of leukste badmintonmoment?

Kars in actie bij de GOK 2016
Kars in actie bij de GOK 2016

Haha, als het over mijn prijzenkast gaat, kunnen we er beter niet over beginnen. Leuke momenten zijn er te veel om op te noemen, iedere wedstrijd is een avontuur op zich. Maar meestal is het een goed teken wanneer ik op een maandagavond om 11 uur kruipend naar de kleedkamers kan. Dan weet ik namelijk zeker dat ik weer alles heb gegeven, en het mijn tegenstander zo moeilijk mogelijk heb gemaakt.

Wat doe je in het dagelijks leven, buiten de badmintonvelden?

Naast het badmintonveld studeer ik nog Applied Science aan de Fontys in Eindhoven, waar ik – als het goed is – over een jaar klaar ben. Ook heb ik nog een ‘bij’baantje bij de Albert Heijn, waar ik werkzaam ben als teamleider. Daar breng ik ook meer uurtjes door dan eigenlijk goed voor me is.

Aan wie draag je het stokje van deze rubriek over?

Hah, ik zou het stokje graag willen overdragen aan Onno. Hij heeft de afgelopen jaren veel voor de club gedaan, en doet nu nog een boel werk op de achtergrond, dus hij mag niet vergeten worden.