De clubkampioenschappen van Badmintonclub Geldrop worden gespeeld op donderdag 31 maart 2016 en zaterdag 2 april 2016. Op de donderdag het dubbelspel en op de zaterdag het gemengd dubbelspel en enkelspel. We houden je op onze website op de hoogte van de strijd om de prijzen!

Jochem de Greef en Mark van de Veerdonk.
Jochem de Greef en Mark van de Veerdonk. Foto: Mark van de Veerdonk.

Om 19:00 uur startten de eerst wedstrijden, op het tijdstip dat normaliter een seniorentraining plaatsvindt. Vanaf 20:30 uur was de hele sporthal beschikbaar voor de wedstrijden van de clubkampioenschappen en liep de sporthal helemaal vol. Twee minuten voor elf uur waren de laatste finales gespeeld. Iets later dan gepland, maar behalve een chagrijnige sporthalbeheerder leverde dit geen problemen op. De voorlopige verzameling foto’s is hier te bekijken.

De herendubbel finales in de drie categorieën eindigden allemaal al na twee sets, al hadden Dyon van den Bogaert (die normaal als scheidsrechter alleen mag kijken naar een finale) en Rohit Kulkarni wel een verlenging in de tweede set nodig om de winst binnen te slepen. In de middelste categorie was na de laatste poulewedstrijd de winst zeker voor Jeroen Staal en Bharadwaj Viswanathan. In de hoogste categorie waren Scott Samuels en Rick Steuten (eredivisiespeler bij Roosterse BC, recreatief speler bij BC Geldrop) de oudgedienden Wouter Kreike en Antal Niemarkt de baas.

Stan Verrijt met op de achtergrond Quinty van Besouw en Kim de Haan.
Stan Verrijt met op de achtergrond Quinty van Besouw en Kim de Haan. Foto: Mark van de Veerdonk.

Bij de dames ging de finale tussen Stephanie van Besouw/Amanda Loosschilder en Kim de Haan/Dionne van Vlerken. De laatstgenoemden wonnen de wedstrijd in ruime cijfers (er bleven 8 en 12 punten over voor hun tegenstanders). De damesdubbel finale in de laagste categorie had een verrassend winnend duo, bestaande uit twee jeugdspelers: Novi Wieland en Quinty van Besouw.

Vervolg op zaterdag

Op zaterdag zullen tussen 10:00 uur en 18:00 uur de overige onderdelen worden gespeeld: het damesenkelspel, het herenenkelspel en het gemengd dubbelspel. De wedstrijden zijn hier te vinden. Nadat de laatste wedstrijd is gespeeld, zal er een diner klaarstaan in de sporthal.

De winnaars van 2016

123
HE1Rick SteutenJim OverkampNiels Voermans
2Kevin VerrijtRogier DijkerRohit Kulkarni
DE1Dionne van VlerkenNovi Wieland
2Femke van LieshoutAmber van Eersel
HD1Scott Samuels
Rick Steuten
Jeroen Staal
Bharadwaj Viswanathan
Dyon van den Bogaert
Rohit Kulkarni
2Wouter Kreike
Antal Niemarkt
Rogier Dijker
Dennis Nijhoff
Ko Lee
Dick Samuels
DD1Kim de Haan
Dionne van Vlerken
Quinty van Besouw
Novi Wieland
2Stephanie van Besouw
Amanda Loosschilder
Charlotte Blok
Amber van Eersel
GD1Dionne van Vlerken
Kevin Verrijt
Miriam van der Weerden
Erwin Verdurmen
2Kim de Haan
Wouter Kreike
Quinty van Besouw
Stan Verrijt