Je kent het wel; jarenlang train je in dezelfde spelersgroep, maar hoe goed ken je elkaar? Of een avondje leuk gedubbeld, maar met wie nou eigenlijk? In de rubriek “Wie is toch… ” zetten we elke keer een clublid in het spotlicht. We hebben meerdere mensen bij de club die “iets medisch” doen en Dorian Bosboom is een van hen.

Dorian BosboomOp welke avonden ben je op de baan te vinden?

Donderdag is mijn avond!

Competitie of recreant?

Altijd competitie gespeeld. Nu wat rustiger aan. Een keer per week recreatief.

Hoelang speel je badminton en waarom heb je voor deze sport gekozen?

Al vanaf mijn 12e. Al zo’n 30 jaar dus. Mijn zussen speelden destijds badminton en ik mocht ook een keer meedoen. Sindsdien was ik verkocht. Wat een leuk intensief spel!

Wat is voor jou je sportieve hoogtepunt of leukste badmintonmoment? Heb je een “badmintonheld”?

Kampioenschappen natuurlijk. Maar daar heb ik er meerdere van gehad.

taufikhidayat
Taufik Hidayat

Ik heb een aantal jaar in Singapore gewoond en ook badminton gespeeld. Ik ben daar naar de Singapore open geweest en heb daar de top van de wereld zien spelen. Ik was toen erg onder de indruk van Taufik Hidayat. Die jongen was gewoon van elastiek. Wat een spring in het veld. In Azië leeft badminton als geen andere sport. Erg leuk om mee te maken.

Vertel ons eens iets meer over jezelf

Ik ben getrouwd en heb een mannen huishouden. Drie jongens,waarvan er een (Lukas) ook badminton speelt. Yes!

Verder heb ik een goedlopende sportmassagepraktijk waar ik met veel plezier werk. Ik behandel veel sporters maar ook mensen met bijvoorbeeld een burn-out, andere stressvormen of gewoon omdat het goed voelt. Een massage moet je eigenlijk zien als een stukje onderhoud van je lichaam. Preventief, ter voorkoming van blessures. Helaas zie ik in mijn praktijk veel mensen met diverse pijntjes! Ik ben erg gericht op blessurepreventie. Wees zuinig op je eigen lichaam.

Badmintonners van BC Geldrop krijgen bij mij 10% korting! Ik heb al diverse badmintonners op mijn tafel liggen. Je kan ook advies krijgen betreffende blessures of andere vragen.

Bosboom_LogoIk heb een Linkedin pagina. En iedereen kan natuurlijk mijn website:
www.bosboomsportpraktijk.nl bekijken.

Ga lekker badmintonnen, want dat is superleuk! Maar wees alert op pijntjes van je lijf. Negeer ze niet, doe er wat mee.