Geldrop 3 speelt gelijk tegen Veghel 3

V.l.n.r. Twan (team 3), Dionne (team 1), Roelie (team 1). Foto: Onno James

In alle vroegte is Geldrop 3 afgereisd naar Veghel om daar te spelen tegen BC ’67 Veghel 3. Helaas dit keer zonder teamgenoot Laura Evers, die vanwege een infectie helaas in het ziekenhuis heeft moeten overnachten. Met haar aanmoediging via de WhatsApp-groep van het team, begon Geldrop 3 vol vertrouwen aan de herendubbel en damesdubbel. De 6-2 winst van vorige week tegen ESBV Panache 1 smaakte naar meer.

Jochem de Greef en Onno James verloren de eerste set vrij kansloos (met een kleine opleving aan het einde), maar kwamen in de eerste helft van de tweede set op een ruime voorsprong te staan. Hoewel de voorsprong terugliep tot twee punten verschil (16-18), wisten de heren de set wel naar zich toe te trekken. De derde set ging gelijk op met punten voor beide partijen. Door een aantal onnodige fouten aan het einde wist Veghel deze partij te winnen (21-15, 18-21, 21-16). Olga van de Berg en Kim de Haan speelden ook een zeer wisselvallige wedstrijd en moesten zichtbaar wennen aan elkaar. Er werden echter genoeg punten bij elkaar gesprokkeld om de eerste overwinning van de ochtend binnen te slepen (22-20, 7-21, 16-21).

Links: Twan van de Weijer. Midden: Kim de Haan. Foto: Onno James

Twan van de Weijer kwam op deze zondagochtend voor het eerst in actie tegen Andreas Albrecht. Normaliter zorgt Twan voor een zeker winstpunt, maar ondanks zijn goede inzet, was Twan niet in zijn beste vorm. De rally’s begonnen met een goede opbouw, maar Twan maakte uiteindelijk te veel fouten om de winst op te kunnen eisen (21-17, 21-18). Olga van de Berg bleek veel te sterk voor Meike Krol en wist met 9-21 en 7-21 de partij al binnen een kwartier te beslissen. Jochem de Greef kwam ook in actie in de single, tegen Michiel van Galen. Dankzij het goede voetenwerk van Jochem wist hij lang bij te blijven, maar helaas wilde hij te snel scoren en viel ook deze wedstrijd in ons nadeel uit (21-16, 21-19). Kim de Haan wist in haar single, na twee sets die in gelijkspel resulteerden, in de derde set goed stand te houden tegen Nienke Janssen (normaal gesproken de eerste dame van Veghel). Resultaat: 17-21, 21-12, 17-21.

Bij begin van de gemend dubbels stond het dus 3-3. De gemengd dubbels blijken ook hier het verschil te gaan maken. Twan van de Weijer en Kim de Haan speelden een matige wedstrijd en de winst van deze partij door Nienke Janssen en Michiel van Galen kwam dan ook niet in gevaar (21-19, 21-14). Olga van de Berg en Onno James speelden een zeer wisselvallige wedstrijd tegen Michiel van de Weetering en Meike Krol, die ook een matige wedstrijd speelden. Desondanks wisten Olga en Onno met 21-23 en 19-21 deze partij te winnen.

De wedstrijd bleef dus onbeslist en de acht punten werden verdeeld: 4-4. Desalniettemin is er potentie om tijdens de thuiswedstrijd in Geldrop op zondag 1 december 2013 om 10:00 uur een betere uitslag neer te zetten. De komende week blijft Geldrop 3 de tweede plaats in de poule bekleden, net zoals de afgelopen twee weken.

Details te vinden door hier te klikken.

« »

© 2022 Badmintonclub Geldrop. Thema gebaseerd op Anders Norén.