Wie voor dit weekend de tussenstand in de poule keek, zag dat BC Geldrop 9 de 5e plaats in hun poule in de 6e divisie bezette. De meer oplettende lezer ziet echter ook dat er kansen waren om de koppositie te over te pakken van BC Echt 3, die vijf partijen meer heeft gewonnen, maar één wedstrijd minder heeft gespeeld. Dit weekend werd er aangetreden tegen de nummer één-na-laatst; het tweede team van BC United uit Venlo.


Ter ondersteuning waren waren teamgenoten Vera en Kars – beide sinds de eerste competitiewedstrijd geblesseerd – aanwezig om te supporteren. Ook waren Shriya en Loes (de dochters van Rohit en invaller Maartje) aanwezig om het team naar de overwinning te supporteren.

In de herendubbel mochten Rohit en Dilyano aantreden tegen de heren van United 2. Het inmiddels goed op elkaar ingespeelde koppel wist de eerste game overtuigend te winnen (21-13). Ook de tweede game werd door de heren van Geldrop gewonnen, de tegenstanders wisten echter af en toe een aantal punten achter elkaar te scoren, waardoor het toch nog (bijna) spannend werd (21-19).

Ik moet eerlijk toegeven dat ik de wedstrijd van de dames niet heb kunnen volgen. Maar aan de hand van het scoreverloop (21-17, 21-6) denk ik te kunnen zeggen dat het de eerste game nog een beetje zoeken was voor Iris en Maartje, waarna de tweede game overtuigend werd gewonnen.

In de singles bewees Rohit zijn status als MVP (most valuable player) van Geldrop 9 door de eerste single in twee games (21-13, 21-13) te winnen. Iris had aan haar tegenstandster een behoorlijke kluif; de eerste game werd met 14-21 verloren. Misschien wel door het ingrijpen van – professionele – coach Maartje werden de rollen in de volgende twee games omgedraaid. Iris won deze met 21-14 en 21-17.

Vervolgens de tweede singles. Allereerste trad Dilyano aan tegen zijn tegenstander. Het tactische plan – harder slaan dan de tegenstander, en vooral niet te veel drop’s spelen – pakte in de eerste game nog goed uit, deze werd gewonnen met 21-15. Richting het eind van de eerste game van Dilyano begon Maartje ook met haar partij. Ze had het geluk dat de tegenstander vooral tegen zichzelf aan het spelen was en de eerste partij was vrij snel met 21-5 beslist. Terug naar Dilyano. In de tweede game bood zijn tegenstander een stuk meer weerstand, en verloor Dilyano met 18-21. Wie aan het eind van deze game bij de wedstrijd van Maartje naar het telbord keek, zag daar al de eindstand van de tweede game staan: 21-6, waardoor Maartje nog vasthoudt aan haar 100% score als invalster (5 uit 5). Dan weer terug naar Dilyano, waar het scoreverloop in de derde game heen en weer ging. Dilyano kwam uiteindelijk zelfs op twee matchpoints (20-18), maar moest de game uiteindelijk laten schieten met 20-22.

Vervolgens stonden nog de mixen op de baan. Dilyano was blijkbaar nog niet moe genoeg, want na een overtuigende eerste game (21-11) verloren Maartje en hij de tweede game (15-21). Gelukkig was er nog genoeg energie voor de derde game, waarin het duo zich na wat tactische aanpassingen herpakte, en de laatste game met 21-17 naar zich toe trok.

Rohit en Iris verdedigden hun 100%-score in de gemengd dubbel. Tenminste, op papier heet het een gemengd dubbel, maar als je ze vraagt met welk tactisch plan ze nou eigenlijk al die wedstrijden winnen, blijven ze je een antwoord verschuldigd. Vandaag was de situatie niet anders dan anders, want ook nu werd er gewonnen (21-16, 21-10).

Uiteindelijk bleken de gehaalde punten genoeg om (tijdelijk) de koppositie in de poule over te nemen. Of de kampioensaspiraties terecht zijn, moet nog blijken. Duidelijk is al wel dat de teams ede poule het elkaar nog moeilijk zullen gaan maken!