Op 29 oktober was het dan eindelijk zover: de eerste thuiswedstrijd van team 8 (bestaande uit Gijs Schreppers, Niels Voermans, Stan Verrijt, Vinny Lee, Misty van Barneveld en Amber van Eersel). Met de ingang van de wintertijd hadden de spelers genoeg tijd om zich optimaal voor te bereiden. Om 12.30 begon het eersteklasse team aan de wedstrijd tegen BCSV 1.

De heren moesten meteen in de eerste set vechten voor de punten, maar wonnen netjes met 23-21. De tweede set was iets minder spannend, maar de heren van BCSV wisten goed terug te komen. Uiteindelijk werd het 21-19 voor Gijs en Niels. De damesdubbel verliep erg soepel, de eerste set werd dan ook afgesloten met 21-9. In de tweede set waren Vinny en Amber de draad even kwijt en kon de tegenstander punten pakken. Maar ze herpakte zich op tijd en wisten het tweede punt van de dag binnen te halen (21-16).

Singles

Vinny en Stan in actie tijdens de singles

Tijd voor de singles! In de eerste herensingle bleek de tegenstander net te sterk voor Gijs. De eerste set ging naar BCSV met 21-15. Daarna wist hij het nog spannend te maken, maar na een aantal spannende rally’s ging ook de tweede set naar de tegenstander, het werd 21-19. Misty was haar tegenstander zonder al te veel moeite de baas en wist haar zelfs onder de tien punten te houden. Ze won met 21-9 en 21-4.

Stan was erg gewaagd aan zijn tegenstander en begon na twee spannende sets (18-21 & 21-17) aan de eerste derde set van de dag. De tegenstander kon de overwinning al ruiken toen het 15-20 stond, maar Stan vocht nog even door. Helaas trok hij uiteindelijk toch aan het korste eind, het werd 19-21. Vinny wist met haar single het vierde punt van de dag binnen te halen, ze wist haar tegenstander slim rond te spelen en won met 21-16 en 21-13.

Mixen

Tijd voor de laatste twee wedstrijden van de dag; de mixen. Niels en Amber mochten als eerste de baan op. De eerste set hadden ze nog wat opstartproblemen en werd het 21-18, maar de tweede set ging een stuk soepeler en wonnen ze overtuigend (21-15). Omdat Stan er graag alles uit wilde halen deze wedstrijd maakte hij, samen met Misty, ook van deze wedstrijd een 3-setter. Het ging de hele wedstrijd gelijk op, maar toen Stan en Misty eenmaal goed samen stonden te spelen op de baan waren ze de tegenstanders te slim af. Het werd 15-21, 21-16 en 21-16.

Ruime voorsprong

En zo werd de eerste thuiswedstrijd van team 8 afgesloten met een mooie score; 6-2. Daarmee staat team 8 met 4 gespeelde wedstrijden en 24 punten ruim bovenaan in de poule. De komende weken gaat er hard gewerkt worden om die positie vast te houden…