Team 11 kende een drietal nederlagen op rij tegen de nummers 1, 2 en 4. Tegen de nummer 3 zouden we onze kans moeten pakken om vanaf volgende week weer tegen lager geklasseerde ploegen te kunnen scoren.

Voor deze wedstrijd besloten we daarom om Rudy als 1e heer in te zetten, zodat we zeker de 2e enkel zouden winnen. Dit deden we ook voor de mix van Kars en Iris. Zou deze tactiek gaan werken?

Mannendubbel

Hierin stonden Kars en Rudy tegenover Ruud en Edward. We hoorden dat Edward nog ooit tegen onze trainer Frank Verkoeijen had gespeeld en dus schatten we hem sterk in! Dit bleek ook wel in de wedstrijd. De eerste set  verloren we met 9-21. Door wat goede tips van Jacques Staal, kregen we het voor elkaar om de 2e set te verliezen met 16-21. Wat al een hele verbetering was!

Vrouwendubbel

Na de lange blessure van Miriam deed ze voor het eerst in deze competitie weer een dubbel mee. De combinatie met Kalia zorgde voor een spannende eerste set van 21-23. De tweede set verliep weer net zo spannend alleen nu met winst! Het werd 21-19. Nu kwam het eropaan. Het was erop of eronder, maar helaas konden ze de winst niet vasthouden en werd het 18-21 in het voordeel van Lonneke en Isabelle. Wat zeker niet slecht was na de lange blessure van Miriam. Goed gedaan Miriam & Kalia!

Mannenenkel 1

Door de wissel stond Rudy nu tegen de eerste man van Smash. Dit was dan ook meteen te merken aan zijn krachtige spel, maar het was zeker niet onmogelijk om te winnen. De eerste set was het voor Rudy veel uitproberen wat de zwakke plekken van de tegenstander waren. De eerste set werd helaas afgesloten met 13-21. Maar volgens Jacques Staal kon Rudy dit winnen door meer over Bob heen te spelen en vooral zijn rust te bewaren. Dit lukte erg goed in de tweede set. Na veel spannende rally’s verloor Rudy nipt, misschien wel onterecht met 22-24.

Vrouwenenkel 1

Kalia staat bekend om haar sterke spel in de enkel en ook deze keer speelt ze erg constant en sterk! De eerste set vliegt letterlijk binnen met 21-9. Dit houdt ze vast in de tweede set met een kleine dip, maar eindigt met een nette 21-8! De eerste winst voor vandaag. Misschien heeft deze wedstrijd tegen Isabelle wel gezorgd voor het keerpunt.

Mannenenkel 2
Deze hadden we dus omgedraaid met Rudy zodat Joris bijna zeker zou winnen. Helaas was dit toch een erg sterke speler. Misschien hadden zij het ook wel omgedraaid? Na een lange eerste set werd het 20-22 voor Smash. Dit pikte Joris totaal niet en maakte Edward hierna in met 21-12. In de derde set werd het toch weer even spannend, maar Joris zijn conditie was beduidend beter en won de set met 21-18.

Vrouwenenkel 2

Iris is de jongste in ons team, maar dat wil verder niks zeggen over de prestaties, blijkt wel weer uit deze wedstrijd. In de eerste set was het zoeken naar de zwakke plekken van Lonneke. De eerste set eindigde dan ook met 17-21. Jacques Staal stond alweer klaar om wat tips te geven en deze hielpen, want Iris won de tweede set met 21-11! De derde set werd weer spannend maar Iris liet zich niet kennen en maakte Lonneke in met een spannend einde tot de 23.  Goed gedaan Iris!

Gemengddubbel 1

Ook deze partij hadden we om tactische redenen gewisseld, in de verwachting dat Kalia en Joris zouden winnen in de volgende mix. Toch was dit nog een spannende driesetter. De eerste set trokken Iris en Kars overtuigend naar zich toe met 21-17. Dit beloofde wat! In de tweede set waren we de draad volledig kwijt en eindigden in mineur met 7-21. De derde set was ‘op’ en wisten we nog maar 13 punten weten te scoren.

Kalia en Joris blijven ook na vandaag ongeslagen

Gemengddubbel 2

Kalia en Joris wonnen tot nu toe al hun partijen. En na een paar minuten was het al duidelijk wie deze wedstrijd ging winnen. De eerste set knalde binnen met 21-9 en ook de tweede set werd met weinig moeite gewonnen. Hieruit bleek dat we misschien beter deze mixen niet hadden om kunnen draaien. Maar dat was natuurlijk het risico.

De uiteindelijke uitslag was 4-4. Dit was zeker niet slecht als je kijkt dat Smash op de derde plaats staat en wij op de vijfde.

Bekijk de gedetailleerde uitslagen

Verslag Rudy Coppens