Op 3 maart was het dan eindelijk zover: tijd voor de Geldropse Open Kampioenschappen! Om 9.00 werden de eerste wedstrijden op de baan gezet en was het tijd om te knallen.

Let’s go!

Met 149 spelers werd het in de sporthal een stuk drukker dan vorig jaar. Voor de organisatie dus een uitdaging om alle wedstrijden in te delen. Uiteindelijk is dit prima gelukt en konden er lekker veel wedstrijden gespeeld worden! Voor enkele spelers betekende dit ook dat er vaak geteld moest worden, maar gelukkig waren de deelnemers de kwaadste niet en hadden ze dit voor elkaar over. Ook wanneer ze midden in hun wedstrijden gestoord werden door een speech van de jeu de boule vereniging om de hoek, wiens microfoon op dezelfde frequentie afgesteld stond, speelden ze lekker door.

Foto’s door Tom Doms

Nadat de zaterdag netjes volgens schema om 22.00 afgesloten kon worden, was het de volgende ochtend om 9.00 alweer tijd voor dag 2! De spelers moesten deze dag vechten voor hun plek in één van de finales. Dit leverde spannende wedstrijden op, die regelmatig verlengd moesten worden. De dag werd afgesloten met de prijsuitreiking, waarna de sporthal langzaam maar zeker leegloop.

Wie won Peter de Paashaas?

Dit jaar waren er tevens een aantal nieuwe attracties op het toernooi. Zo richtte Mark van den Heuvel een heus ‘opwarm-hok’ waar spelers zich in alle rust konden opwarmen en was er de kans om chocolade Peter de Paashaas te winnen. De speler die de leukste foto op social media plaatste met de hashtag #gok2018 mocht hem mee naar huis nemen.

Foto’s door Tom Doms

Uiteindelijk heeft Peter zijn nieuwe thuis gevonden bij een aantal Utrechtse spelers, die erg fanatiek en creatief met de winactie meededen.

We kijken terug op een soepel verlopen, gezellig en bovenal sportief toernooi. Spelers; bedankt voor jullie enthousiasme en inzet. Het was een topweekend en we hebben genoten van alle wedstrijden. En natuurlijk petje af voor de organisatie en alle andere vrijwilligers, dankzij jullie hebben we er weer een toptoernooi van kunnen maken!

Tot volgend jaar?

Bekijk alle winnaars

Bekijk alle foto’s