Tien titels voor BC Geldrop op Brabants Jeugdkampioenschap

Geldrop/Waalwijk – Afgelopen weekend streden meer dan 100 spelers uit Noord-Brabant in sporthal de Slagen in Waalwijk om het Brabants Jeugdkampioenschap. Zoals ieder jaar ging er een grote afvaardiging vanuit Geldrop richting dit toernooi. Op de terugweg moest er een aanhanger mee voor alle prijzen die ze gewonnen hadden. In maar liefst tien onderdelen was iemand van BC Geldrop de beste!

De sporthal in Waalwijk is een prima locatie voor een toernooi en soms kan je daar als club wel een beetje jaloers op zijn. Er is plek voor maar liefst 12 badmintonvelden met genoeg ruimte rondom de banen. Er is een behoorlijke tribune die ook nog een uitschuifbaar gedeelte heeft. Je mist dan wel drie banen, maar dan blijven er nog negen over om te spelen.

Dag één vloog voorbij

Op de eerste dag waren de partijen qua tijd vrij ruim ingeschat waardoor we bij binnenkomst (rond kwart voor elf) hoorden dat ze als drie kwartier voorlagen op schema. Aan het eind van de dag was dit zelfs opgelopen tot twee uur! Dat was voor de meeste spelers (en ouders) geen probleem, want dan konden ze na hun laatste wedstrijd op tijd weer naar huis.

De spelers in actie

Vanuit Geldrop deden dertien spelers mee, variërend van de jongste jeugd (onder 11 jaar) tot de hoogste categorie onder 17 jaar. De zaterdag was voornamelijk ingeruimd voor de poulewedstrijden, al vielen op die dag al een aantal beslissingen in de categorieën waar wat minder inschrijvingen waren. Zo mocht Novi Wieland haar eerste prijs in het enkelspel al op zaterdag in ontvangst nemen.

Tijd voor de (halve) finales

De zondag was uiteraard bedoeld voor de (halve-) finalewedstrijden en deze waren prima ingepland. Er waren erg leuke wedstrijden te zien en meestal was daar wel iemand van Geldrop bij betrokken. Soms kwam het wel voor dat clubgenoten elkaar elimineerden, zoals Atreya die won van Rune. En er waren ook interessante koppeltjes, zoals Rune met zijn zus(je) Meare in de GD U13 en Flora en Dennis Wang in de GD U15.

Wat tevens positief opviel, was de coaching die de oudere jeugd deed bij de jongste jeugd. Jelle Nijhoff en Thieme Heesakkers speelden hun eerste kampioenschap in de U11 en werden geheel spontaan bijgestaan door Chiel van den Broek, Lukas Böhmer, Sem Roggeveen en Noor Lijkema.

Alle prijswinnaars bij elkaar

Super om te zien hoe ze de jongere spelers goede tactische tips gaven. Thieme en Jelle mochten zelfs hun laatste wedstrijd onder leiding van een officiële scheidsrechter spelen die de spelers voorstelde aan het publiek en “twee beiden” zei toen het 2-2 was (citaat Thieme :-)).

BC Geldrop kan op een goed toernooi terugkijken en blij zijn met al deze jeugdige talenten. Dank aan alle ouders die er waren en alle opa’s en oma’s en anderen die zijn komen supporteren.

Alle Geldropse prijswinnaars op een rijtje:

ME U11: 1e Meare van Dalm
ME U13 (veren): 1e Flora Wang
ME U15 (nylon): 1e Noor Lijkema
ME U17 (veren): 1e Novi Wieland
MD U13 (veren): 2e Meare van Dalm en Flora Wang
MD U17 (nylon): 1e Noor Lijkema (met Chloe van der Hoorn)
JE U15 (veren): 1e Atreya Viswanathan, 2e Gijs Schreppers
JD U15 (veren): 1e Atreya (met Finn Lavalette), 2e Gijs (met Thymo Pullens)
JE U15 (nylon): 1e Chiel van den Broek
JD U15 (nylon): 1e Sem Roggeveen en Dennis Wang, 2e Lukas Böhmer en Chiel van den Broek
GD U15 (veren): 1e Novi Wieland (met Finn Lavalette)

 

« »

© 2023 Badmintonclub Geldrop. Thema gebaseerd op Anders Norén.