Datum: 12 maart 2020.

Beste leden,

Het zal niemand ontgaan zijn dat het nieuws beheerst wordt door het corona (Covid-19) virus. Ook voor BC Geldrop heeft dit consequenties. Kon gelukkig afgelopen weekend het zeer geslaagde senioren open toernooi (GOK) nog doorgang vinden, het GOKJe (open jeugd toernooi) hebben we op advies van NOC-NSF en GGD reeds afgelast.

De Nederlandse badminton Bond volgt het advies van NOC-NSF en die hebben alle wedstrijden in Brabant t/m komend weekend, 15 maart afgelast. Het GOKJe stond voor zaterdag 21 maart op de planning, maar het is zeer onwaarschijnlijk dat volgend weekend de situatie verbeterd zal zijn. Aan het toernooi zouden kinderen uit heel Brabant deelnemen en dat is op dit moment niet verantwoord. Mogelijk verplaatsen we het GOKJe naar zaterdag 16 mei.

Voor wat betreft de vrije speelavonden, jeugd en senioren trainingen, deze kunnen op het moment van dit schrijven nog gewoon doorgang vinden. Het is aan iedereen persoonlijk of zij of hij wel of niet komt spelen dan wel trainen. De gemeente heeft aangegeven tot op dit moment, donderdag 12 maart, de zaal open te houden voor sportverenigingen.

Ook de interne clubkampioenschappen welke gepland staan voor 26 en 28 maart, worden voorlopig nog niet geannuleerd. Ook hier geldt dat ieder voor zich zelf moet besluiten of hij of zij wel of niet meedoet.

Wel wil ik iedereen adviseren, dat wanneer je komt sporten, de aanbevelingen van RIVM en GGD te volgen en dat wil zeggen, fysiek contact zoveel mogelijk te vermijden. Dus geen handen schudden, hoesten in elleboog en wanneer je niet fit bent of voelt, thuis blijven.

De situatie verandert de laatste dagen met de dag, dus het is mogelijk dat de komende dagen andere afwegingen gemaakt moeten worden. Via de site en mail laten we dit dan weten.

Met vriendelijke groet,

Hans de Greef
Vz. BC Geldrop