Leerzame wedstrijd voor jong Geldrop 9

Team 9 bestaat bij de heren uit David, Rune en Edwin en bij de dames uit Joline en Charlotte. Ten opzichte van vorig jaar toen de meeste spelers nog bij de jeugd speelde is er niet zoveel veranderd. David, Rune, Charlotte en Edwin (vorig jaar coach en chauffeur, er moest toch iemand rijden) zijn als U17 kampioensteam gepromoveerd naar de derde klasse district. Joline die afkomstig was uit het U19 jeugdteam heeft stuivertje gewisseld met Novi (die nu in team 10 speelt). In team 9 spelen op dit moment de jongste spelers van Geldrop bij de senioren. Helaas haalt Edwin (de vader van David en Rune) de gemiddelde leeftijd wel omhoog. Een verslag door Edwin van Dalm.

Vandaag was het de laatste thuiswedstrijd van het seizoen 2016/2017 voor team 9. Het beloofde een lastige dag te worden tegen BCH 6 uit ’s-Hertogenbosch, waarbij de heren van BCH in de competitie niet veel wedstrijden verliezen. We hadden deze keer het geluk dat we de hele ontmoeting 2 banen ter beschikking hadden. Als we gewild hadden zelfs nog meer, er waren maar 3 ontmoetingen bezig deze middag voor de gehele hal.

Dubbels

Met de herendubbel beginnend ging de ontmoeting tegen BCH voortvarend van start waarbij in de tweede set van de herendubbel niet eens de dubbele cijfers behaald werden door de tegenstanders, in 2 sets werd er relatief eenvoudig door Rune en Edwin gewonnen. De damesdubbel was een stuk spannender de eerste set werd nipt gewonnen door Joline en Charlotte. Konden ze wederom deze dubbel winnend afsluiten, de dubbel in Den Bosch hadden ze immers nipt gewonnen. Helaas werd de tweede set verloren en ook de derde set werd spannend maar toch konden de dames uit Den Bosch als winnaars van de baan lopen.

Enkels

Nu was het de beurt aan David om de eerste enkel te spelen tegen een gerenommeerde tegenstander. David, die net te horen heeft gekregen dat hij lid is geworden van de U15 nationale selectie, begon niet goed aan de wedstrijd en verloor de eerste set. De tweede set liep een stuk beter en hij kwam nog in de buurt van zijn tegenstander maar deze bleek toch te sterk. Inmiddels was ook Charlotte begonnen aan haar enkel en na een sterk begin een sterk middenstuk en een sterk einde was het duidelijk dat ze sterker was dan haar tegenstander en als winnaar van de baan kon stappen. Tussenstand 2-2.

Rune was aan de beurt tegen een relatief jonge tegenstander, maar 2 jaar ouder is voor Rune niet iets wat hij elk weekend meemaakt in de seniorencompetitie. Rune, die ook te horen gekregen heeft dat hij geselecteerd is voor de U15 Nederlandse selectie, begon wat moeizaam aan de wedstrijd. Nadat hij 1,5 set achter de feiten had aangelopen begon zijn spel beter te lopen en kwam hij terug, won bijna nog de tweede set maar de winst ging naar de speler van BCH. Toen was het de beurt aan Joline om haar enkel te spelen. Met goed spel won ze de eerste set waarbij gezegd moet worden dat haar tegenstander geen schijn van kans had. Dit verliep heel anders in set 2 en set 3 die door de Bosche werd gewonnen. Tussenstand 2-4.

Gemengd dubbels

Alleen de gemengd dubbels moesten nog gespeeld worden. Joline met David als eerste koppel en Charlotte met Rune als tweede koppel. Ondanks dat er goed gespeeld werd door beide Geldrop koppels ging de overwinning naar BCH. Waardoor de eindstand 2-6 werd.

Gebak

Omdat we vandaag “thuis” speelden had Rune ons getrakteerd op zijn eigen gemaakte cake met appel. Deze was voortreffelijk, dus Rune volgend jaar mag jij van mij weer zo’n cake maken maar dan wel wat groter kunnen we allemaal wat meer stukjes ervan krijgen. Want ook de tegenstander uit Den Bosch riep om grotere stukjes.

« »

© 2024 Badmintonclub Geldrop. Thema gebaseerd op Anders Norén.